GRAVER: Det er nettmagasinet vi.no som har sett på priser for gravstell rundt i landet, for stell og vedlikehold av gravminne og gravsted er festers ansvar.

For enkelte kan det av ulike årsaker være vanskelig å få stelt graven slik en ønsker.

I Randaberg viser oversikten fra kirkene at prisen er delt i to alternativer, for Randaberg kirkelige fellesråd tilbyr derfor å foreta stell på festers vegne.

Alt. 1: Luking/vanning Kr. 460

Alt. 2: Luking/vanning, vår- og sommerblomst, vinterdekke med juledekorasjon Kr. 955

Når det gjelder priser for denne tjenesten rundt i landet så blir de justert blant annet med bakgrunn i økte priser fra utførende leverandør, det dreier seg om timeforbruk, lønnskostnad, og politisk vedtak om torvfri jord.

Ordning for gravstell i Randaberg ble vedtatt av Randaberg kirkelige fellesråd tilbake i november 1999 - og justert i mars 2015.

Den siste oversikten viser at man for alterntiv 1 har med to ting, nemlig administrasjon på 260 kroner og luking/vanning for 200 kroner i året.

Her i Randaberg er det ikke veldig mange som benytter seg av denne tjenesten.

– Det er for tiden 50 abonnenter som benytter seg av tilbud om gravstell på Randaberg kirkegård og én abonnent på gravstell på Grødem kirkegård. De fleste ønsker alternativ 2, forteller Inger-Anne Solem Ellingsen, daglig leder i Randaberg menighet til Randaberg24.

I artikkelen som det er vist til er dette prisene i noen andre kommuner:

* Sandefjord 1.540 kroner

* Karmøy 2.500 kroner

* Fredrikstad 1.530 kroner

* Ås 1.300 kroner

* Nordre Follo 1.950 kroner