SALG: Jo, det var nok litt spesielt for noen at de nye og første nypotetene er her - og det skjer selvsagt på Randaberg.

Helge og Torleif Todnem tok opp første ladning, av 0,5 mål, på tirsdag og i dag var det første salgsdag på «Bondens skjønt og grønt» på torget.

– Her har det vært meget bra salg og jeg har solgt mer enn halvparten av det jeg hadde med meg, men jeg får hente opp mer og mer etter hvert, sier Helge Todnem.

En av mange som sikret seg en pose nypoteter var Svein Aase, som han alltid gjør.

– Hehe! Ja, det er en tradisjon med nypoteter her i Randaberg og jeg har også en fin tradisjon, nemlig å kjøpe når de er her, uansett pris. Jeg bare må ha, humrer han.

– Så da blir et hjem og koke og ha det til middag i dag?

– Det kan bli til middag, men ikke som du tenker. Jeg skal selvsagt koke dem, men når de er ferdig skal jeg kjøle dem av i kjøleskapet i noen timer. Etter det skal jeg skjære dem opp i småbiter, legge dem i stekepanna. Nye, stekte poteter er det beste som finnes det vet du, sier han mens han tar med seg tre poser av merket «Solist».

Han var langt i fra den eneste kunden, for etter hvert kom de en etter en, så lenge det var mer nypoteter igjen.

Da vi var innom var det ikke kø, men årets første norske nypoteter gikk unna på Randaberg. Foto: Per Thime