Ordførerne på Nord-Jæren: Tom Henning Slethei (Sola) , Stanley Wirak (Sandnes), Kari Nessa Nordtun (Stavanger), og Jarle Bø (Randaberg)

NORD-JÆREN:

Smitteutviklingen på Nord-Jæren er uoversiktlig akkurat nå. Økning i smitte gjør at nasjonalt tiltaksnivå utsettes i to dager for å få bedre oversikt.,

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/04/russ-i-avklaringskarantene/

De fire kommunene Sola, Randaberg, Sandnes og Stavanger bestemte tirsdag ettermiddag at dagens regionale tiltaksnivå skal vare til og med torsdag 6. mai for å få oversikt over hvor omfattende og alvorlig smitteutbruddet blant russen kan være. Som et strakstiltak settes de videregående skolene i de fire kommunene på rødt tiltaksnivå for smittevern. Andre målrettede tiltak kan bli nødvendig hvis smitteutbruddet vokser.

Ønsker lettelser

- Alle ønsker seg lettelser i tiltakene på Nord-Jæren så snart som mulig. Dersom vi ser at utviklingen går i riktig retning de neste to dagene, har vi mål om å gå over på nasjonale tiltak fra og med fredag 7. mai, sier ordførerne Jarle Bø, Tom Henning Slethei, Stanley Wirak og Kari Nessa Nordtun.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/04/ett-nytt-smittetilfelle-pa-randaberg-storst-okning-pa-sandnes/

For øyeblikket er situasjonen uoversiktlig med økt smitte blant de unge, og fortsatt dukker det opp tilfeller med ukjent smittevei.

- Det bekymrer oss at det er påvist smitte i årets russekull, for vi vet hvor raskt mutasjonene kan spre seg. Samtidig vil vi berømme russen for at de tar ansvar. De har satt årets feiring på vent, gått i karantene og skal teste seg i stor skala. Vi unner dem en mest mulig normal russetid, men dagens situasjon krever dessverre et krafttak mot smitten, sier ordførerne.

Ordførerne på Nord-Jæren skal gjøre en ny vurdering av tiltaksnivået torsdag klokken 19.00.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/05/03/smitteutbrudd-hos-russ-seks-smittet-pa-nord-jaeren/

<img class="alignnone size-full wp-image-39284" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/05/DSC_9876.jpg" alt="" width="3871" height="2211" >

- Russen samarbeider

Ifølge kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune er smittesporingsarbeidet blant russen krevende, men han roser samarbeidsviljen.

- Russepresidentene har bedt russen om å utsette russefeiringen til 13. mai. Sammen med lav terskel for å teste seg er dette et godt virkemiddel for å hindre videre smittespredning på tvers av skoler og kommunegrenser, sier Torvik.