PRODUKSJON: — Neida, det har ikke vært for tørt, men tørt har det vært, sier Trond Skjældal til Randaberg24.

Skjældal er ofte rundt på forskjellige områder som Einar Hanasand bruker i kommunen. I løpet av måneden har han fått med seg at det har vært forholdsvis lite nedbør.

I formiddag var det bra aktivitet ved Harestad, på jordet som strekker seg til Bø.

— På bildene der ser du ikke at man tar opp salat, men der plantes det squash. Temperaturmessig har egentlig denne måneden vært god for produksjon. Ikke for varmt og ikke for kaldt. Blir det for høy temperatur så er det slik at en god del av det som plantes, kommer samtidig. Da kan det bli enorme mengder.

Når det kommer til salat så er det allerede tatt opp store mengder.

— Ja, vi er veldig godt fornøyd med mai måned, sett under ett. Det var tørt, men salaten som er tatt opp er av god kvalitet og salget er veldig bra, forteller han.

Det jobbes - og det er 95 arbeidere som jobber hos Einar Hanasand. Foto: Per Thime

Når noe tas opp skal annet etter hvert ned i jorden.

— I disse dager er vi i full gang med å gjøre klar for nye planter i jorden. Det er noe opprydding som skal gjøres, men avling nummer to skal på plass.

Dette er arbeid som slettes ikke gjøres alene. Einar Hanasands arbeidere er etter hvert ganske mange.

— Ja, nå er det rundt 95 personer som er i arbeid, men det er ikke bare dem i ser på jordene i kommunen. På Leikvoll er det også en god del som jobber med produksjonen, pakking og mer til. Vi har en god arbeidsstyrke som kjenner godt til hva de skal gjøre.