Slik unngår du både bilkøen og ladekøen

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

BIL: Det er mange som skal ut på veien i sommer og da blir det fort kø både på veiene og ladeplassene.

— Tenk alternativt om tidspunktet du reiser på, da unngår du køer, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Økte kostnader, stigende rente og svak norsk krone gjør at mange velger å legge ferien til Norge i sommer. Det kan gi økt press på veiene og ladeplassene.

— Vi er flokkdyr og har en tendens til å legge ut på ferieturen samtidig. Fredag ettermiddag er det stort trykk på veiene ut fra de største byene, sier Sødal. - Velg et annet tidspunkt enn alle andre, så slipper du å starte ferien i kø, fortsetter han.

Stadig flere ladere for elbil bygges langs veiene og dekningen er bra i store deler av Norge. Likevel blir det stort press på en del ladeplasser på store utfartsdager.

— Det er flere måter å unngå ladekøen på. En ting er det samme som for bilkø, nemlig å reise utenom utfartsdagene. En annen måte å unngå ladekø på er å velge ladere utenom ladeplassene med mest trafikk, sier Sødal.

For det er nemlig på mange av de største ladeplassene det blir ladekø. Det er mange som sikter seg inn på disse og det kan føre til stort press på utfartsdagene.

— Det ligger ladestasjoner i tettsteder langs hovedveiene. Der er det sjelden mye folk. Så et tips er å ta en kort avstikker fra hovedveien for å lade, sier NAF-rådgiveren. - Riktignok kan det hende ladingen går noe tregere da, men uten kø taper du ikke tid på det. I tillegg får du sett et sted som du ikke ville stoppet ved ellers, sier Nils Sødal.

Publisert: