NÆRINGSLIV: Det er ikke lenge siden Randaberg24 var en tur innom kveiteslakteriet på Mekjarvik. Siden den gang har Sterling Processing AS startet med filetering av kveite.

Slakteriet har stor etterspørsel etter slaktet kveite, men interessen for filetert kveite er ikke fullt så stor, men etterspørselen er stigende.

— Vi ønsker med filetering å gjøre kokkens hverdag enklere, sier driftsleder Morten Ask.

De ansatte ved Sterling Processing AS er nøye med fileteringen slik at det ikke er bein igjen i fileten. Foto: Simen Ingemundsen

Sterling Processing AS har planer om å syvdoble produksjonen fra 1400 tonn til 10.000 tonn kveite årlig i løpet av de 7–8 neste årene. Kveiteslakteriet leverer kun til sine grossister, og av 2,5 tonn med hel kveite, er det kun 1,4 tonn filet igjen.

— Samme personalet som jobber med filetering tirsdager og torsdager, tar seg også av sløying mandager og onsdager, avslutter Ask.

Fra fisken kommer inn på samlebånd, fileteres, fintrimmes og pakkes den i 5 kg pakker som fraktes ut til deres kunder. Morten Ask har troen på at etterspørselen blir større med tiden og er meget fornøyd med utviklingen siden de startet med filetering mandag 22. august.