KIRKE: — Det er en sann glede å melde at Solveig Mjølsnes Hatletvedt har takket ja til tilbudet om stillingen som Kirkeverge på Randaberg, skriver kirken i en pressemelding. Hun begynner i stillingen fra og med 21. mars.

Randaberg24 tok en prat med Hatletvedt som hele sin 30 år lange yrkeskarriere har vært ansatt i skolevesenet på Finnøy.

— Det er kjekt å prøve noe nytt, og jeg synes det er en fryktelig spennende stilling, sier hun og legger til.

— Det er mange følelser å bearbeide, men først og fremst gledelig siden jeg har aldri jobbet i kirken tidligere.

Solveig Mjølsnes Hatletvedt ser fram til å tre inn i stillingen som kirkeverge på Randaberg. Foto: Privat

Solveig er 56 år, bor på Finnøy og er nå avdelingsleder for ungdomsskolen på Finnøy. Hun er utdannet allmennlærer med grunnfag i kristendom og musikk, med tilleggsutdanning i leiingsfag, veiledning og musikk. Hun har tidligere vært rektor på Ombo oppvekstsenter.

Solveig har vært både medlem og leder av soknerådet på Finnøy, og hun var med på å lage trosopplæringsplanen for kirken på Finnøy.

— Jeg sa allerede i august at jeg kommer til å gi meg fort, sier nåværende kirkeverge Erik Rørtveit og legger til.

— Men tiden her på Randaberg har vært fantastisk. Kirken her på Randaberg er jo fremst i landet og det er en flott gjeng jeg har fått gleden av å arbeide med. Her har jeg vært under opplæring, noe som har vært god læring for meg.

Erik Rørtveit gleder seg til å returnere til sin stilling som prest i Ofoten oppe i Narvik. Alt han har lært på Randaberg kommer han til å ta med til den menigheten.

— Det er stor forskjell på kirken her i Randaberg, og kirken i Narvik. I Randaberg har det våget å endre seg, og diverse aktiviteter som foregår har gjort tiden min på Randaberg ganske så trivelig. Så jeg gleder meg til å gå tilbake i min forrige jobb med friske øyne, avslutter Rørtveit.