FYRKAFEEN: Hver søndag er det kafé ved Tungenes fyr, og denne søndagen, 1. påskedag var det 9B ved Harestad skole som stod for salget.

De hadde fått med ordfører Jarle Bø til å steke lapper.

– Vi synes det er kult at ordføreren er med oss idag, sier Even Vatland, mens klassekameraten Daniel Larsen Rygg nikker seg enig.

Elevene hadde bakt litt av hvert, alt fra brownie til gulrotkake, de hadde kokt kaffe og laget saft. Så det var noe for enhver smak, og tro meg, lappene til ordføreren smakte utsøkt.

– Det vi samler inn til i dag er klassetur til Evje, sier Daniel Larsen Rygg, som liker gulrotkake, mens Vatland liker brownie.

Ordfører Jarle Bø stod for steking av lapper. Foto: Simen Ingemundsen

– Helst skulle jeg vært hjemme og sovet, men synes det er flott å kunne støtte oppom dette, sier Vatland.

De takker kommunen for at de fikk lov til å selge denne søndagen, for alle monner drar... til Evje.

– Vi synes det er flott å kunne samle inn på denne måten, det hjelper på for dem som ikke har så god rå. Alle skal få lov til å oppleve Evje, enten de har god eller dårlig rå, sider Larsen Rygg og Vatland samstemt.

Det var også loddsalg, og gevinsten var et fylt påskeegg. Om noen trakk lapp med «god påske» på, fikk de med seg et egg godt stappet med påskegodt. Undertegnede måtte prøve lykken, og vant to påskeegg. Det ene ble donert til disse ungdommene som hadde stått opp tidlig for å gjøre en innsats for klassen sin/trinnet sitt.