Bruksforbud og biler avskiltet under kontroll

  • Per Thime
Publisert: Publisert:

KONTROLLERTE: Statens vegvesen hadde i ettermiddag kontroll på Sokn, hvor uvanlig mange biler ble kontrollert.

– I løpet av dagens kontroll ble 20 kjøretøy kontrollert for vinterutrustning, oppløftende resultater da det kun ble skrevet ut 5 gebyrer til ett av de kontrollerte kjøretøyene for manglende kjettinger, heter det fra vegvesenet etter kontrollen i ettermiddag.

Fem gebyrer i dette tilfeller var 7.500 kroner.

Videre ble 10 førere ble kontrollert for kjøre og hviletid og det ble skrevet ut 2 gebyrer til en av de kontrollerte. De ble i tillegg gitt til sammen 13 advarsler på ikke alvorlige brudd på de øvrig kontrollerte.

– En spesialtransport fikk bruksforbud for manglende varsellys som indikerer at kjøretøyet er bredere en tillatt. To personbiler ble avskiltet for manglende PKK kontroll. Ett vogntog var tyngre enn tillatt og fikk dermed bruksforbud, det ble i tillegg skrevet ut ett overlastgebyr på
2900 kr til eier av kjøretøyet.

– Det ble gitt 4 bruksforbud for manglende sikring av gods under dagens kontroll, alle bruksforbudene ble opphevet på stedet da godset ble sikret forskriftsmessig i løpet av kontrollen. Det ble skrevet ut 16 kontrollsedler for tekniske mangler ved de kontrollerte kjøretøyene.

Publisert: