VAREN: Planforslaget som er ute for Varen legger frem to alternativer, alternativ 1 - lange fortau og kort gågate og alternativ 2 – lang gågate og korte fortau.

For begge alternativene er det vurdert at det ikke vil bli en økning i biltrafikk i området. Etablering av gågate og fortau vil gjøre veien mindre attraktiv for gjennomkjøring.

Alternativ 1 vil gi et tydeligere skille mellom myke og harde trafikanter. Ellers er det vurdert at virkningene for rekreasjon/forbindelser de samme.

Det er i Varen det er planer - og innspillene kommer inn til kommunen. Foto: Per Thime
Storsalen i forsamlingshuset ligger nær det som kan bli en løsning i Varen. Foto: Per Thime

Det har etter hvert kommet en del innspill i sakens anledning. Det siste registrerte er fra styret i Randaberg Forsamlingshus.

Der har man sett, lest og nå skrevet om planene. I styret kommer man opp med flere ting, men spesielt én ting har man notert seg.

– Vi er redde for eventuelle støyplager hvis veien kommer nær huset. Å ha en trafikkert vei like utenfor veggen til storsalen kan bli veldig sjenerende, skriver Grethe Askvik.

Styret uttaler videre at slik planene foreligger så vil veien komme nærmere forsamlingshuset.

– Området bak forsamlingshuset er inngangen til ungdomssalen. Dette er viktig for ungdomsarbeidet som drives på Forsamlingshuset, blant annet Meetingpoint. Dette er både inngang og et viktig «vrimleområde» for ungdommene. Området har 2 nødutganger for forsamlingshuset på denne sida som det er viktig å ikke blokkere, skriver styret videre.

I tillegg skriver styret i brevet at området er et viktig areal for parkering som brukes av ungdom og av andre.

– Ved større arrangement merker vi allerede at parkeringskapasiteten ikke er stor nok. Derfor er det salvsagt også uheldig om enda flere parkeringsplasser forsvinner.