VÆRET: Det har vært noen flotte uke for mange, men fra i dag skal det bli mer ustabilt og til dels ganske fuktig.

Selv om det er sol da dette er publisert, så skal det visstnok ikke være slik.

Fra i formiddag er det det meldt inn regn fra alle kanter, sånn egentlig. I løpet av dagen og kvelden kan det komme 20–25 millimeter regn, noe det er måneder siden det gjorde forrige gang.

Med regnværet som er meldt kommer det også inn et varsel om både lyn og torden. I dag skal det etter meldingen vær fra 20 til 25 grader, og når temperaturen synker fra klokken 12 og går nedover - da blir det varm luft som blandes med det kjølige og da skal det buldre og brake i et par timer.

Dette er været som er meldt for mandag. Foto: Yr.no

Ikke nok med det, for det er også muligheter at det blir styrtregn.

Fra mandag formiddag til seint mandag kveld ventes kraftige regnbyger, lokalt mer enn 20 mm/1t. Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Ser man på bildet under, så er det mye som tyder på at det IKKE blir styrtregn her, men det er usikkert.

Når det gjelder resten av uka, så er det regn tirsdag, opphold onsdag, regn torsdag, opphold fredag og en noen regnfull helg i vente.

Temperaturer gjennom uka er 17–19 grader.

Det er for tiden oransje varsel om brannfare utendørs i skog og terreng. Den store skogbrannfaren som har preget Sør-Norge den siste tiden, ble tidligere denne uka nedjustert fra oransje til gult farevarsel. Det ekstraordinære forbudet mot all bruk av ild utendørs ble fjernet.

Skogbrannfaren regnes fremdeles som stor i Rogaland og Agder. Men dette vil endre seg til uka, melder meteorologene.