Randaberg24 én av sju nye lokalaviser som får produksjonstilskudd

Sju nye aviser kommer inn i ordningen for produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier etter at Medietilsynet har vurdert årets søkere.

  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

STØTTE: Produksjonstilskuddet er den største av de direkte mediestøtteordningene, og skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet. Støtteordningen likestiller papir- og nettaviser, og forvaltes av Medietilsynet. I år er potten til fordeling 388 millioner kroner. Hvor mye den enkelte støttemottaker får, blir avklart i løpet av kort tid.

Det som er klart er at Randaberg24 tilfredsstiller kravene for slik støtte.

Alle de sju nye avisene som får tilskudd i år er nettaviser. To av avisene er lokalaviser i Oslo: Avisa Oslo og VårtOslo. De midtnorske nettavisene iLevanger og Steinkjer24 får også produksjonstilskudd for første gang. Det samme gjelder nettavisene iHarstad i Harstad kommune, Randaberg24 i Randaberg kommune og Kongsvingeravisen MittKongsvinger.

For å få produksjonstilskudd må avisene oppfylle en rekke krav. De må blant annet ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, i tillegg til å ha et bredt tilbud av nyhets, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder.

Randaberg24 mottar støtte som nr.2-avis i Randaberg kommune.

– Det er vi selvsagt glade for, men det var også ventet at vi som avis skulle få for dette året. Dette inspirerer selvsagt til å jobbe videre for å bli bedre på innhold, men også bli større i antall abonnenter, sier Per Thime, redaktør.