NASJONALE PRØVER: For de tre grunnskolene på Randaberg ser det ut som det er resultater på det jevne og ikke store forskjeller fra tidligere elevundersøkelser for 5. trinn.

Man har tatt for seg fagene engelsk, lesing og regning for 2022. Ut fra snittet for landet, som man har tatt utgangspunkt i 50, så kommer Grødem ut best på engelsk, med 52 poeng, mens Harestad har 47, noe under snitytet - og Goa skole kommer ut på engelsk med 49 poeng.

I lesing er det også Goa som kommer høyest med sin 53 poeng, fulgt av Goa (49) og Harestad på 47 skalapoeng som det heter.

I regning er er det Grødem som kommer best ut (54), og Harestad og Goa kommer like bak, over snittet, med 51 skalapoeng.

Sjekk resultatene her

Foto: Skjermdump

Formålet med nasjonale prøver er å gi skolen kunnskap om elevenes ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Informasjonen fra prøvene skal danne grunnlag for underveisvurdering og kvalitetsutvikling på alle nivåer i skolesystemet. Det er tre mestringsnivåer på 5. trinn.

For landet er prestasjonsforskjellen mellom jenter og gutter lik som i fjor. Jentene presterer to skalapoeng høyere enn guttene i lesing. I regning presterer guttene fire poeng bedre enn jentene. I engelsk presterer guttene ett poeng mer enn jentene.

Når det kommer til mestringsnivå er det stort sett mindre forskjeller ved de tre skolene, men det er ett unntak.

Det gjelder mestring innen engelsk. Harestad gode tall for nivå to, med 64,4 poeng - men 7,5 prosent på mestringsnivå 3, som er det høyeste nivået.

Felles for alle de tre skolene er at man kommer best ut i mestringsgruppe to.