På bilde ser du Inger Selvig Myhre, Marit Valen Lund, Anna Kristin Klæbo Jakobsen og Laila Larsen|Styret: Inger Selvig Myhre, Marit Valen Lund, Mary Høvring, Songül Bulut, Anna Kristin Klæbo Jakobsen og Laila Larsen er alle med i styret for Randaberg Helselag.

KULTUR:

Om tre år er Randaberg Helselag 100 år. Nå ønsker styret noen til å skrive deres historie. Det var leger som etablerte laget i Randaberg, som en hjelp i den tiden det var mye tuberkulose. Siden har det lokale Helselaget fokusert på hygiene, kosthold og livsførsel. For styre bestående av leder Anna Kristin Klæbo Jakobsen, nestleder Ingfrid Odland, sekretær Ellen M. Steen, kasserer Mary Høvring, varamedlem Songül Bulut og styremedlemmene Marit Valen, Laila Larsen og Inger Selvig Myhre betyr frivillighet å være samfunnsnyttig og jobbe sosialt uten betaling, men å få igjen i takknemlighet.,

— Vi er en sammensveiset gjeng, men skulle gjerne hatt med oss noen menn, sier leder Anna Kristin Klæbo Jakobsen.

Inger Selvig Myhre, Marit Valen Lund, Mary Høvring, Songül Bulut, Anna Kristin Klæbo Jakobsen og Laila Larsen er alle med i styret for Randaberg Helselag. Foto: FOTO: Randaberg Helselag.

I løpet av et år arrangerer Helselaget som består av totalt 175 medlemmer skolelunsj for 6. klassinger på Harestad skole, basar, generasjonstreff, temakvelder, Kvinner Møter Kvinner, barnehage marsj, seniordans, rebus for 4. klassinger, samler inn penger til TV-aksjonen, deltar på den nasjonale hoppetau uken og gir penger til sykehjem, midler de kan bruke på aktiviteter for beboerne deres. Det er med andre ord litt av hvert helselaget deltar på og yter til samfunnet.

— Vår visjon er i tillegg til å fokusere på kosthold og livsførsel, og få barn og unge opptatt av frivillighet, sier hele gjengen samstemt.

Nå som Randaberg helselag nærmer seg 100 år, ønsker de innspill fra folk. Derfor håper de at noen kan komme på banen for å dokumentere deres historie. I tillegg er damene i helselaget åpne for forslag til aktiviteter i årene som kommer. Så de håper at noen kaster seg på og gjør helselaget mer attraktivt både for barn og unge, for det er de som er unge nå som skal videreføre helselaget i fremtiden.