JA TAKK:

Fylkesmannen i Rogaland gir dispensasjon til gravearbeider i forbindelse med etablering av et minirenseanlegg for et hyttefelt ved Einarsviga urte i området ved Vistnes.,

— Denne dispensasjonen gjelder i forhold til verneforskriften for Jærstrendene landskapsvern- område med tilhørende fuglefreding. Søker må selv avklare privatrettslige forhold til aktuelle grunneiere, skriver Fylkesmannen i et brev til kommunen.

Bakgrunnen for søknaden som er kommet er etablering av et minirenseanlegg for hyttefelt ved Einarsviga. Søknaden gjelder utslipp fra felles minirenseanlegg som ønskes plassert på gnr. 55/52. Utslippsstedet og deler av avløpsanlegget med rørledninger er planlagt plassert i Jærstrendene landskapsvernområde og fuglefredingsområde.

Hyttefeltet ligger innenfor Jærstrendene landskapsvernområde med tilhørende fuglefreding. Graving og meisling for å etablere minirenseanlegg og avløpsledninger fra hyttene ved Einarsviga kommer i konflikt med verneforskriften og krever dispensasjon for gjennomføring.

Fylkesmannen skriver videre at kunnskapen fra de involverte er god.

— Etablering av nye vann- og avløpsledninger med tilkopling til minirenseanlegg vil være positivt for verneområdet, og ha liten eller ingen negativ virkning på landskap og fugleliv under forutsetning av at arbeidet blir gjennomført på en ryddig og forsvarlig måte, med en god tilbakeføring av terrenget. Gitt oppfyllelse av nærmere vilkår for tillatelse vil tiltaket ikke være i strid med verneformålet eller påvirke verneverdiene nevneverdig.