Ferieklubb var populært ved Vistnestunet i fjor sommer. Nå åpner kommunen opp for en ekstra uke til sommeren. |

FRITID:

31 barn og ni ledere var i sommer samlet ved Vistnestunet på ferieklubb. Her var det også meningen at kommunen skulle bidra med 50.000 kroner i lønnsmidler til ungdom søm ønsket seg sommerjobb, men midlene ble dekket eksternt av Bufdir.,

Det var imidlertid andre arrangementer som fikk fin støtte fra kommunen. RIL Fotball har hatt flere fotballskoler. RIL mottok 50.000 kroner i støtte. De som fikk tildelt midler forpliktet seg til blant annet å administrere eget tilbud, og ha friplasser for barn og unge i lavinntektsfamilier.

RIL Fotball har hatt stor suksess med sine fotballskoler og kan vise til 250 påmeldte, noe som også ga klubben et pent overskudd på 92.000 kroner.

Før sommeren og høsten kom det inn flere søknader. Randaberg Tennisklubb hadde to sommer-camper, fordelt på 16 personer. Klubben hadde et håp om flere deltakere, men covid-19 og andre arrangementer samtidig kan være årsak til mindre deltakelse.

Kjell Arvid Jøssang er speiderleder og har vært med på flere arrangementer i sommer. Foto: FOTO: Per Thime

Randaberg Speidergruppe arrangerte «Speidersommer» for første gang i sommerferien fra mandag 3. august til torsdag 6.august. Tidligere har det vært lignende opplegg i høstferien. Uken inneholdt aktiviteter som allemannsrett, førstehjelp, mat på primus og kanopadling. Leirliv og overnatting var det også for de som ønsket det, noe de fleste ville. Eldre ungdommer i speideren var instruktører, og fikk en godtgjørelse for dette. Tilskuddet fra Randaberg kommune på kr 40.000 fullfinansierte tiltaket.

Randaberg menighet mottok et tilskudd på kr 5.000 til etableringen av et nytt åpent møtested for ungdom i sentrum. Tilbudet om «Sommercafe» var på onsdager gjennom sommeren, og her fikk ungdommen være med på oppussing. Det var også kiosk og aktiviteter som bordtennis, musikk og spill.Menigheten har fortsatt med dette tilbudet i høst, og har åpent hver tirsdag etter skoletid.

— Det var totalt 20 barn som fikk friplasser på fotballskole og tenniscamp. Tilbudene i regi av speider og menigheten var gratis for alle, opplyser administrasjonen i en sak som kommer opp politisk i neste uke.

Lag- og organisasjoner er også bedt om å komme med tilbakemeldinger på hvordan de har opplevde det hele - om det finnes forbedringspunkter.

— Angående forbedringspunkter kan nevnes at flere av søkerne peker på at det kan være en fordel at de som skal arrangere aktiviteter deltar på et felles møte. Da kan man kan se på hvordan en best mulig kan få fordelt de ulike arrangementer utover sommeren, og dra nytte av hverandres kompetanse og erfaringer. Dette var planlagt i slutten av mars 2020 for årets søkere, men ble avlyst på grunn av Korona situasjonen.

Randaberg IL Fotball har opplevd stor suksess med sine fotballskoler. Foto: FOTO: Per Thime

Så langt i høst er det mottatt to søknader om tilskudd. Det er nylig opprettet et interimsstyre for Einherjar Randaberg. Dette er en e-sport klubb som har mål om å være operativ med et tilbud for ungdom rundt nyttår. Dette vil bli et nytt og spennende fritidstilbud for ungdom i Randaberg.

— Rådmannen har signalisert til klubben at det kan forventes et tilskudd på rundt kr 30.000 til formålet. Ettersom det nå er en del midler igjen på denne tilskuddsordningen ser rådmannen at det gjerne kan gis opp til kr 50.000 ved behov.

Randaberg Menighet arrangerer HITS annenhver fredag. Dette er en klubb for barn og unge i mellomtrinnet. Tilbudet har blitt veldig populært, og det er 70–80 deltakere hver gang. Problemet er plass å arrangere, for Kirkestua er for liten. Randaberg Arena er kontaktet, der skal de ha 2.000 kroner i leie for hver gang.

— Rådmannen ønsker å være med på å bidra til at menigheten kan prøve ut denne formen på HITS, og ønsker å gi ettilskudd på kr 20.000 til leie. Dette vil gi menigheten mulighet til å leie Randaberg Arena høsten 2020 og vinteren 2021.

Sommerens tilbud var med og aktiviserte over 300 barn fra kommunen.

— Rådmannen mener at det er gjort gode erfaringer med den nye tilskuddsordningen dette året, og ønsker at satsingen på ferieaktiviteter for barn og unge videreføres i 2021. Det har vært gode og positive dialoger med Randaberg volleyball, Randaberg Ryttersportsklubb og en e-sport klubb om ferietilbud. Disse kom en ikke helt i mål med i år, men rådmannen har tro på at det vil bli flere søkere og et enda bredere tilbud neste år dersom ordningen videreføres.