SKOLE: — Dette er noe elevene har gledet seg til i flere uker, men i dag ble de skuffet, noe vi lærere også ble.

Det forteller Vibeke Aune til Randaberg24. Sammen med elevene skulle de ha avslutning i både svømmehall og idrettshall.

— Vi møtte stengte dører og en lapp hvor det sto sommerstengt. Det synes vi er både rart og dumt, for dette er jo strengt tatt også undervisningslokaler her i kommunen - og det er ikke stengte skoler ennå, sier hun videre.

I dag var det blant annet frilek og vannpolo på programmet, noe som pleier å være populært for barna.

Stengt, sto det da elevene skulle ha avslutning i Randaberghallen. Foto: Vibeke Aune

— Så vidt meg bekjent har vi ikke fått beskjed om dette i det hele tatt og jeg hadde jo regnet med at hallen også fulgte skoleruta, så dette var rett og slett dumt og kjedelig for barna som hadde sett fram til dette - og neste år har de ikke svømming.

Det var imidlertid en annen løsning, for like bortenfor ligger Randaberg Arena.

— Der var det ikke stengt, så vi tok turen dit. Der er betjeningen alltid på yilbudssiden og stå med åpne armer for barna. Dermed blir det heller lek og moro med forskjellige aktiviteter der, så noe kjekt ble det likevel.

Randaberg24 har etter hvert fått snakket med drifsleder for Randaberghallen, Erik Knudsen.

— Randaberg Arena reddet avslutningen for 5. klassingene, sier Vibeke Aune. Foto: Vibeke Aune

— Dett var leit å høre at denne læreren ikke har fått med seg at hallen nå er stengt. Randaberghallen har imidlertid tradisjonelt sett alltid hatt stengt åtte hele uker hver sommer, og driften er innrettet etter dette. Sommerstegningsperioden er tilnærmet lik skoleferien, men skoleruten kan variere litt fra år til år – og fra skole til skole. Vi har ikke opplevd dette som problematisk da det erfaringsvis har vært lite bruk av hallen helt på tampen av skoleåret. Skolebassengene har eksempelvis også ofte stengt langt tidligere enn bassenget i Randaberghallen har gjort. Sesongen i Randaberghallen ble planlagt og gjort kjent for alle brukere for over ett år siden, sier han.