UTEPLASSEN: — Det er mye som er både fint og bra ved sykehjemmet, men hva skal de med et uteområde hvor de som bor der ikke kan være? Det finnes jo ikke gjerder som er satt på plass. Dette er pasienter med demens, sier en av de pårørende til Randaberg24.

Vedkommende mener dette er for dårlig av kommunen, den tid uteområdet ved Vistestølen var noe helt annet, nemlig gjerdet inn på en god måte. Alle som har plass i sykehjemmet har en form for kognitiv svikt og demenssykdom. Aldersgruppen spenner fra 50 år og oppover. De fleste er mellom 70 og 80 år.

Inngjerding skal det også være ved Solbakken sykehjem, men det er ikke på plass mer enn fem måneder etter åpningen som var i begynnelsen av februar.

Det er klargjort for inngjering av området, men det er lite gjerder på plass. Foto: Per Thime

Randaberg24 har sjekket med kommunen om hvorfor det ikke er i orden som det etter planen skulle ha vært.

Heidi Høyland Tjelta er Ingeniør i avdeling veg og park, Teknisk drift.

Foto: Per Thime

– Vi holder trykket på entreprenører angående gjerde rundt Solbakken sykehjem. Det er som kjent lang leveringstid på materialer som stål og trevirke. Dette har gjort at det har tatt noe lenger tid enn vi ønsker, sier hun.

Hun forteller videre at entreprenørene har jevnlig dialog med kommunen og vil gå i gang så snart materialer er på plass.

– Når gjerde kommer på plass vil brukere ikke blir forstyrret av det som skjer på utsiden, de kan da de sanse og oppleve den flotte sansehagen.

Hun forteller til slutt at uteområdet på baksiden er blitt tatt i bruk slik at brukere på Solbakken sykehjem nå har deler av uteområdet å benytte skjermet.

I sum blir det dermed uvisst når det blir ferdig ut mot Torvmyrveien, men kommunen holder et trykk på dette.

FAKTA: . Det nye sykehjemmet har 18 pasientrom, 3 fellesstuer (2 store og 1 litt mindre) og rundt 45 ansatte.