Knallharde år: Circle K legges ned, siste åpningsdag er i dag

De siste tre årene har vært tøffe og det går ikke lenger. Circle K legger ned - det skjer allerede i kveld.

Det er slutt for Circle K stasjonen i Randaberg sentrum. I kveld låses døra - og en epoke er over.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

BRÅ SLUTT: – De siste tre årene har vært knallharde og det var ikke dette jeg trodde da jeg overtok stasjonen, sier Monica Lossius til Randaberg24.

Hun har nemlig bestemt seg - driften ved bensinstasjonen legges ned med umiddelbar virkning. Monica Lossius og de ansatte skal holde åpent ut dagen og kvelden, men fra i morgen tidlig er det stengte dører.

– Dessverre er det slik, vi må stenge dørene og gi oss. Vi kan ikke fortsette med drift lenger på grunn av økonomien oppi dette, det ville ikke vært forsvarlig. Jeg gjør dette før det hadde blitt konkurs.

Årsakene til dette er flere.

– Det har vært noen tøffe år hvor pandemien har vært medvirkende, men økonomien til folk har også fått kjørt seg de siste årene. Drivstoff har vært og er dyrt for mange - det er også noe vi har merket. Ikke minst så har vi merket det selv når det kommer til strømprisene de siste årene, noe som har vært meget tøft for oss.

Monica Lossius og Habib har hatt mange gode dager på jobb sammen, men det er dessverre slutt. I kveld legges Circle K stasjonen ned.
Tidlig i morges var man på jobb som man alltid har vært på denne bensinstasjonen. Det er imidlertid siste dag - for man har bestemt å legge ned driften og siste åpningsdag er i dag.

Hun fortsetter:

– Jeg synes mest synd på de flotte ansatte vi har her på Circle K. Det har vært mange våkne netter, dette synes jeg er en fryktelig avgjørelse å ta, men jeg kunne ikke gjort noe annet. Derfor er det også tungt å meddele at dette er siste arbeidsdag for våre ansatte og meg.

Ved bedriften står det oppført seks ansatte, en bedrift som tre siste årene har levert negative årsresultat. I 2022 omsatte Circle K Randaberg for vel 7,8 millioner kroner - regnskapet viste da et minusresultat på vel 500.000 kroner.

Hva som nå venter for de ansatte er ikke klart, men de fikk en brå slutt, men det var ikke lenger drivverdig for den lokale bensinstasjonen i sentrum.

– Jeg håper det løser seg for alle våre ansatte. Jeg vet dette kommer brått på, men det var ikke annen måte å gjøre dette på, avslutter Monica som overtok som daglig leder i 2013, men som fra 2022 overtok hele driftsansvaret for stasjonen.

I kveld låser hun dørene for siste gang - men det skal allerede være sonderinger på om andre interessenter kan overta stasjonen i Randaberg sentrum.

I ettermiddag mellom klokka 14 - 17.00 gjør man et siste stunt, for man senker prisen for det som heter EXTRA-kunder, noe som betyr avslag i prisen på bensin og diesel på 2 kroner per liter.

– Det er også slik at pumpene vil være åpne til å fylle drivstoff fram til ny driver er på plass, avslutter Lossius.

Publisert: