VIDEREGÅENDE: Idrettsfag har aldri hatt flere søkere, og musikk, dans og drama øker i popularitet etter to år med lave søkertall. Litt flere ungdommer ønsker et studieforberedende program sammenlignet med i fjor.

Halvparten vil gå yrkesfag

Yrkesfag er fortsatt førstevalget til 53,9 prosent av ungdommene, en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra fjoråret. Teknologi- og industrifag styrker sin posisjon som det største yrkesfaglige programmet, og søkertallene er også gode for elektro og datateknologi og bygg- og anleggsteknikk.

Helse- og oppvekstfag går mest tilbake fra i fjor med 1,7 prosentpoeng. Fra å være det mest søkte yrkesfaget og førstevalget til 15 prosent av søkerne, går søkertallene ned for andre år på rad. Medier og kommunikasjon hadde gode søkertall i fjor, men er nå ønsket av 1 prosent av ungdommene i Rogaland.

Musikk, dans og drama er noe som øker, melder fylkeskommunen. Foto: Rogaland fylkeskommune

Totalt har 22 230 søkt videregående opplæring i Rogaland for skoleåret 2023/24, mot 22 200 på samme tid i fjor. Av det totale søkertallet har 19 608 opplæringsrett, mot 19 190 i fjor.

Tallene inkluderer søkere til privatskolene i Rogaland, og 1 398 har søkt elektronisk til disse skolene. Søkertallene til privatskolene er ganske stabile, og i fjor var tallet 1 375.

350 ungdommer har søkt om fortrinn til videregående opplæring, og 928 har søkt om individuell behandling av søknaden sin. Mange av disse søker egne tilrettelagte opplæringstilbud.

Tabellen under viser eksempler på skoler og programområder som er kraftig oversøkt i forhold til kapasitet. Der er IKKE Randaberg videregående skole med, fordi skolen ikke er oversøkt i forhold til kapasitet. (NB! Tabellen viser kun primærsøkere med ungdomsrett):

Dette er listen for kapasitet og antall søkere til disse skolene. Foto: Skjermdump

I den neste oversikten som følger under viser tallene kapasitet ved skolene, for fagene og antall søkere. Der er ikke Randaberg videregående skole med.

Du kan sjekke hele oversikten her.

Foto: Skjermdump