SYKEHJEM: Randaberg kommune er presset på sykehjemsplasser - for det er for lite av dem. Det er for så vidt ingen nyhet, men for tiden er det litt ekstra press.

– Det stemmer at vi har stort press på sykehjemsplassene, og da særlig på korttidsplasser. Vi har for tiden flere pasienter på sykehuset som venter på sykehjemsplass. Noen kan utskrives til eget hjem etter noen dager på overtid på sykehuset og noen blir utskrevet til hjemmet, ebventuelt med ekstra bemanning hjemme, sier kommunalsjef Elisabeth Sortland Sande til Randaberg24.

Det er til det siste Randaberg24 fikk et tips - om heldagsbemanning i hjemmet fra ansatte innen helse - på grunn av plassmangel ved kommunens sykehjem.

– Hvis det er behov for personell til stede hele døgnet, så er det fullt mulig å organisere det innenfor rammene av hjemmetjeneste.

Kommunalsjefen forteller videre at varigheten av personal til stede i hjemmet varierer og vurderes fortløpende etter behov.

– Vi arbeider kontinuerlig med individuelle løsninger for å sikre at innbyggerne får de tjenestene de har rett på. Noen ganger innebærer dette noen ekstra døgn på sykehuset i påvente av egnet tilbud i kommunen.

I løpet av årene fram til 2040 regner man med at det må på plass dobbelt så mange sykehjemsplasser som det er i dag. I dag er antallet rundt 75, mens man altså innen 2040 forventer 150 eldre på sykehjem.

Vistestølen skal gjenåpnes - og det jobbes fort for å ha alt klart. Foto: Arkivbilde

I planene fremover er det satt fortgang - for etter hvert skal Vistestølen gjenåpnes som sykehjem og som omsorgsboliger for en uskrevet periode.

– Vi jobber med denne problemstillingen nå og vil bruke våren på å se hvordan vi skal forholde oss til behovet for Vistestølen som er vedtatt tatt i bruk fra 2024, sier kommunedirektør Anne Berit Berge Ims til Randaberg24 i en kommentar.