GODHET: I uke 22, fra mandag 27. mai til søndag 2. juni er det nok engang duket for «Godhetsfestivalen» på Randaberg. Primus motor Laila Tjemsland i Randabergfrikirke legger ikke skjul på at det er givende å drive med godhet på Randaberg.

– Det er noe med det å ta på seg den gule «godhetstrøya», det gir øyeblikkelig glede, sier Laila Tjemsland.

I fjor var de ikke mange i komiteen, kun tre stod bak festivalen, derfor håper Tjemsland at flere vil bli med i år. Samtidig takker hun de flere som bidro til å hjelpe å utføre oppgavene; alt ifra å klippe hekker og luke bed til å vaske biler og rydde garasjer.

Berit Irene Oltesvik var en av dem som fikk rein bil i fjor etter at Frikirken hadde vasket den. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

– Det er enda liv laga for en «Godhetsfestival» i bygda, mange setter stor pris på jobben vi utfører, legger hun til.

For å ikke gjøre det så skremmende, så har de valgt å kalle planleggingsmøte for et «idémyldringsmøte for godhet», dette for å få flere til å bli med.

– Alle gode ting er tre, og det er kjekt at «Godhetsfestivalen» vår er i ferd med å bli en tradisjon. Vi kjører på, også i år med bilvask en av dagene.

I år blir det også enklere å melde inn oppdrag, Tjemsland er i ferd med å opprette et telefonnummer som kan kontaktes om det trengs hjelp. Med det håper Frikirken på mer å gjøre. For det trengs opp imot 10 for å drifte festivalen på sikt.

– Vårt største ønske er at vi får besøk av kongen og dronningen, for det er akkurat den uken kongeparet besøker Randaberg, at vi har godhetsfestivalen vår. Så det hadde betydd mye, avslutter Tjemsland og ler.

Hun håper at menighetene, idrettslagene og de mange frivillige lag og foreningene blir med på årets «Godhetsfestival».