Den store øvelsesdagen før 17. mai - pølsefest, tog og møte med politiet

I Solbakken barnehage var det både god mat, 17. mai øving og besøk av politiet, ved Tommy Stoltenberg. Det siste var noe barna satte pris på, som Marin på bildet.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
De koste seg med pølser etter at toget hadde tatt turen i nærområdet.

17. MAI: Det er i dag mange rundt i Randaberg som skal ut og øve seg på 17. mai. Noen har allerede gjort dette, og Ryggstranden barnehage har det.

– Vi hadde en noe kald feiring, men det la ingen demper på stemningen. Vi gikk i 17. mai tog i barnas nærmiljø. Vi besøkte Strandvågen og gikk gjennom det nye feltet Ryggstranden, forteller Kjersti Stange Waaland, daglig leder til Randaberg24.

Barna hadde med flagg og pyntet seg med 17. mai hatter som var laget for anledningen.

– Når vi kom tilbake til barnehagen var det 17. mai fest med lek, pølser og is. I morgen er vi klar for 17. mai tog med alle andre små og store i Randaberg.

Se flere bilder fra Ryggstranden barnehage

Solbakken barnehage er pyntet og forberedt for 17. mai.

Se flere bilder fra Solbakken barnehage

Pyntet til fest var det også i Solbakken barnehage i formiddag. Ungene koste seg, gikk den lokale løypa rundt barnehagen og fikk også besøk.

– Se der, han er politimann, sa Martin - én av mange som likte at Tommy Stoltenberg hadde tatt med seg motorsykkelen i barnehagen mens han likevel var i Randaberg.

– Dette er jo bare gøy, nå hadde jeg tid til dette og når barnehagen hadde forberedt seg til 17. mai så stakk jeg som snarest innom. Koselig det, sa Stoltenberg til Randaberg24.

Ansatte i barnehagen hadde også en fin formiddag, hvor noen også hadde tatt på seg kledelige og flotte antrekk, som bunader.

Det er mange trivelige barnehager rundt i kommunen. En av dem finner vi på Sande, bare noen få meter fra stranden.

Der har man også hatt en kjekk dag før 17. mai feiringen i morgen.

Ungene koste seg i solskinnet i Sande barnehage.
Med havet som bakgrunn blir det knapt bedre enn dette på Sande.

Det er også andre barnehager som har en fin dag for øving, som i Vistestølen barnehage. På Facebook kan du se deres dag i bilder.

Ved barnehagen i Endrestø koste man seg også i dag, dagen før 17. mai.

Ved Endrestø Friluftsbarnehage har det også vært både fin og god aktivitet i dag.

– Det har vært en helt fantastisk fin dag her hos oss hvor barna og de voksne virkelig har kost seg. Her har det vært fest og feiring, for morgendagen er snart her. Vi har forberedt oss lenge til dette og sammen med foredre og barn har vi kost oss mye. Nå gleder vi oss alle til morgendagen, nemlig 17. mai, sier Ida Lønning til Randaberg24.

Se flere bilder fra Endrestø

Publisert: