POLITIKK: Alexander Rügert-Raustein er gruppeleder for De Grønne i Rogaland fylket og Randaberg kommune, og ordførerkandidat for kommende valg, samt observatør uten taletid på landsmøtet.

Det er forresten et spesielt landsmøte, for det blir stramme tøyler når Miljøpartiet De Grønne samles til landsmøte på Fornebu utenfor Oslo. Alkoholfri festmiddag, edruvakter og klappenekt.

Det betyr at MDG-politikeren skal få fram sin meining ved hjelp av et smil og handling

I morgen fyller nemlig politikeren året, invitere partikollegaer til en liten forrett. Han skal nemlig grille økologiske, lokal produserte (Stavanger) lammepølser på kullfyrt piknikk-grill.

— Jeg er utdanna øko-bonde med 15 år yrkeserfaring og av den oppfatning at måten vi, De Grønne, fremmer kjøttpolitkken vår står ikke i stil med vår landsbrukspolitikk, sier Rügert-Raustein.

Foto: Privat

Landbrukspolitkken har matberedskap og økende selvforsyning i fokus og baserer dette på bærekraftig, økologisk produksjon på små og mellomstore gårder.

— Bærekraftig matproduksjon skjer uten kunstgjødsel og sprøytemidler, sier Rügert-Raustein og avslutter.

— Da krever det bærekraftig konsum også at kjøttet vi produserer blir spist. Derfor bør moderat konsum av kjøttprodukter av ypperste kvalitet være MDG sin linje. Vegetar som basis, kjøttprodukter som tilgjengelig valgfritt supplement.

MGD-politikeren mener at politikken som kommuniseres i dag ikke fremmer en slik utvikling og oppleves nok dessverre mest moraliserende og ikke som den beste landbrukspolitikken og det løftet for landbruket det er.