Sentrumsparken: Noen lokalpolitikere sier noe, andre ønsker ikke å kommentere

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel
Les også

Ordfører om Sentrumsparken: — Anmeld det dere mener er ulovlig adferd

INGEN KOMMENTAR: Randaberg24s artikkel om mulige ungdomsutfordringer i sentrum var tirsdagens desidert mest leste artikkel - men ikke alle ønsker å kommentere den.

Lokalpolitikere har fått noen spørsmål om dette. Det er kommet noen få svar, mens andre sier de ikke ønsker å kommentere.

Tirsdag kveld og natt til onsdag ble det ringt til politiet, etter flere tilfeller av til dels kraftig fyrverkeri av et eller annet slag. Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut.

Randabergs ordfører Jarle Bø (Sp) kommenterte saken i går.

Randaberg24 spurte flere lokalpolitikere om noen spørsmål rundt dette. Noen svar kom, mens andre ikke ønsker å kommentere.

Fra APs Kristine Enger:

– Dette er utfordringer som vi forventer blir grundig drøftet av kommunen med politiet i Politirådet. Politirådet er det samarbeidsorganet som kommunen har med politiet om kriminalitetsforebyggende arbeid lokalt.

Ingve Lerang (V) ønsker mer voksensynlighet i Sentrimsparken, på kort sikt.

Ingve Lerang (Venstre):

– Det er jo selvsagt helt uakseptabelt at folk blir banket opp. Og at folk skal gå rundt å være redde for å ferdes i bygda på kveldstid er verken slik vi vil ha det eller slik det skal være.

Han fortsetter:

Å satse videre på barn og unge, i skolen og på fritid, for å lage gode trygge miljøer hvor de kan føle seg sett, ønsket og inkludert og ikke minst at de får utløp for egen virketrang og behov for utfoldelse er alltid viktig. I det kortere perspektivet er nok og voksensynlighet ute på kveldstid viktig. At det er trygge voksne til stede rundt om. Og sånn sett bør en oppfordre flest mulig til å melde seg som natteravn - en enkel ting de fleste kan gjøre og som kan ha en stor positiv effekt for mange.

Frps Robert Raustein eller KrFs Øystein Stjern ønsker ikke å kommentere saken.

MDG, SV og Høyre har ikke svart.

Publisert: