NÆRINGSLIV: Mandag 29. april feirer Små Øyeblikk 13 år, og Monica Vagle ser fram til 13 nye år.

En skal altså 13 år tilbake i tid, da satt Vagle å nøt en kopp kaffe hjemme. Hun hadde lenge hatt lyst til å starte og drive noe selv. Hun elsket kaffe, noe som hun gjør fortsatt, og jobbet i det skjulte med planer om en egen kaffebar.

Egentlig hadde hun tenkt å kalle stedet for «Younike», men det lille øyeblikket med morgenkaffen fikk henne på andre tanker.

– Stedet måtte jo hete «Små Øyeblikk», sier Vagle, og siden har flere titalls tusen hatt småe øyeblikk i kaffebaren hennes.

Denne skal monteres opp på veggen. Det er på denne alle autografenene fra kjendisene skal stå. Foto: Simen Ingemundsen

Det hele begynte i publokalet til faren hennes, Kjell Gunnar Viste, hvor hun drev kaffebaren sin i to år. Hun jobbet lenge med lokale før åpningen, alt skulle være på hennes måte. Så etter to år, trengte faren hennes lokale, og da hadde Vagle sin kaffebar vokst seg såpass stor, så det at kommunen ga henne muligheten til å flytte inn i Landsbyhuset er hun evig takknemlig for.

– Etterhvert innså jeg at kaffebaren ikke hadde plass i fars lokale lengre.

Under åpningsdagen 29. april 2011 viste hun bryllupet til Kate og William på storskjerm, maten hentet svigerfaren hennes hos Foodstory, og kakene bakte Vagle hjemme. Det var litt av en kabal som daglig skulle legges.

– Vi visste aldri hvor mye vi skulle handle inn, og jeg og mannen min ble ganske lei av salat og clubsandwitch til middag hver dag, sier hun med et smil om munnen.

Det jobbes med merch, og dette er noe av det som Små Øyeblikk selger av egenprodusert merch. Foto: Simen Ingemundsen

Hun angrer ikke et sekund på veien, men innrømmer hun savner de gamle lokalene.

I årenes løp har 50 ansatte betjent kundene hennes, og hun er stolt av hver eneste, som etterhvert skal pryde veggen med sine restriktive navn.

– Vi har siden dag en hatt positiv utvikling, det har aldri vært et år med røde tall.

For tre år siden utvidet Små Øyeblikk stedet, da tok de over frivillighetssentralen sitt lokale. Uteserveringen kom på plass i 2023, og nå jobbes det med en «wall of fame», som skal henge på veggen med autografer fra kjente mennesker som har besøkt kaffebaren.

– Jeg har lenge hatt autografenene i en teboks hjemme, snart skal de pryde veggen her hos Små Øyeblikk.

Hun nevner kjente navn som Espen Hana, Tina Bru og nå nylig Jan Rune Holdhus.

– Vi skal framover gjøre det vi er best på, å betjene våre kunder. Så holder jeg på å utvikle merch, nylig fikk vi laget en Små Øyeblikk genser som var så fin at min datter tok den med til Bergen. Bare det i seg selv er en tillitserklæring. Det er slik vi skal fortsette med i tiden som kommer, fortsette med å skape en merkevare.

Artikkelen fortsetter etter 13 år i bilder:

Nå ser Vagle framover, blant annet til vårmarken og en «konge» uke med kongeparet på besøk.

– Uken kongeparet besøker Randaberg skal vi gjøre litt ekstra utav, deriblant skal vi lage en dronning te, konge kaffe, dronning kake og konge clubsandwitch. Vi har med andre ord store planer for besøket av kongeparet.

I tillegg jobber Vagle nå med å planlegge en stor golfturnering sammen med Sør, hvor hun har fått laget golfballer med logo på.

– Så må jeg ikke glemme å nevne at Jan Hauge kommer for å lede «Bede for bede», og så skal vi fortsette med våre faste tilbud som strikkekafe og musikkbingo. Så vi har litt av hvert på programmet den kommende tiden, sier hun og avslutter.

– Det har jo blitt en livsstil, en livsstil jeg ikke ville vært foruten, og vi har alltid vært på tilbudssiden til våre kunder. Det viser tydelig at folk setter pris på at vi eksisterer her i «den grønne landsbyen», for en større omsorg fra randabergbuen skal en lete lenge etter.