KIRKE: «Slik lyder Herrens ord» er foreslått kuttet i liturgien. Forslaget står pensjonert lektor og menighetsprest Harald Peter Stette bak.

Dette synes lokale prester er et dårlig forslag.

– I Grødem og Randaberg menigheter forholder vi oss til Den norske kirkes liturgier. Det er lange tradisjoner for å avslutte bibellesningen med å si, «slik lyder Herrens ord». Dette vil vi fortsette å gjøre i kirkene våre, og har ingen planer om å endre dette, sier de lokale sokneprestene, Eivind Kråvik og Geoffrey Holtmann.

Slette sier følgende til Vårt Land; Med formuleringen sier vi implisitt at alt i Bibelen er Guds ord, men det synes jeg er uheldig. Da gir man Bibelen en enorm autoritet og gir inntrykk av at man har Gud på sin side når man for eksempel leser at kvinner skal underordne seg sin mann.

Han sier også følgende; Jeg foreslår at man i dag avslutter med: «Slik lyder denne lesningen». Denne formuleringen finner du i flere andre kirkesamfunn.

Dette har skapt debatt, hvor leder Solveig J. Mysen i Nemnd for gudstjenesteliv sier nemnda tidligere har tatt til orde for en åpnere ordlyd, men at dette ikke ble vedtatt. Hun har forståelse for Stettes argumenter, men mener dette ikke er viktig nok til å foreslå en endring.

Hun tror de fleste i kirken er slitne av høringene og prosessene.

«Når kirken i tillegg går en usikker økonomisk tid i møte, skal det mye til for å måtte trykke nye bøker som må betales for av sognene, bare fire år etter forrige runde», skriver hun i et tilsvar.

(©NTB)