ADVARSEL: Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt som ble trukket tilbake fredag, er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet.

Nordfjord Kjøtt trakk fredag tilbake fryst Hamburger Classic, 800g, med best før-dato 24.03.24 og 25.03.24, og Big Beef Burger Thick and Juicy, 360g, med siste forbruksdag 16.07.23.

Produktene som trekkes tilbake, har blitt solgt hos Rema 1000. Produktene er fjernet fra butikkene, men forbrukere kan fortsatt ha disse hjemme i fryseren, opplyser Mattilsynet.

Bakteriene tåler frysing, skriver de videre.

Utbruddsetterforskningen fortsetter for, om mulig, sikkert slå fast at disse produktene er smittekilden. Det kan på nåværende tidspunkt ikke utelukkes at andre produkter også vil bli trukket tilbake, skriver Mattilsynet.

Så langt er det meldt 15 pasienter i alderen fra under 5 år til 55 år, bosatt over hele landet.

– Mattilsynet og Folkehelseinstituttet har innhentet informasjon fra de syke personene om hva de har spist, både hjemme og ute, og hva de har vært i kontakt med. Vi har også bedt pasientene om detaljer fra kvitteringer for bedre å vite nøyaktig hva de har handlet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet.