REAGERER: Randaberg24 skrev på kommentarplass om ungdom - og det som kan virke som en mangel på fritidstilbud - i kommunal regi. Ungdomsstedet U59 er et bra sted, men er åpent én gang i uka.

Vi skrev blant annet: «Ungdom kan kjede seg - noe jeg også tror er en del av årsaken til at en liten håndfull utøver noe hærverk i sentrumsområdene, kaster egg og plager voksne på ulike måter».

Oppsummert ble det til noe slik at det snakkes om planer, men det skjer lite.

Det er ikke Renate Kolnes (H) enig i. Hun er leder av Hovedutvalg for oppvekst og levekår, HOL.

– Ja, dette har virkelig tatt sin tid og et solid ungdomsklubb-tilbud burde vært på plass for lenge siden. Jeg er for det, om ikke enig i at ingen ting har skjedd som dere skriver. Vi vet veldig godt at ungdomsklubber fremmer trivsel, livskvalitet, nye vennskap og at det er forebyggende for psykiske lidelser og ensomhet. Høyre i Randaberg har derfor ytret flere ganger at det er utrolig viktig for oss at den flotte ungdommen vår får et kjekt ungdomsklubbtilbud i et lokale hvor ungdommen selv ønsker å være - flere kvelder i uken.

Hun forteller videre at Frivilligsentralen fikk nye lokaler og ble i kommunal regi. Da fikk leder i Frivilligsentralen i oppgave å prioritere å få på plass et ungdomstilbud.

– Den oppgaven har han prioritert og selv om tilbudet ikke enda er på plass, jobbes det i disse dager med å sjekke ut egnede lokaler i kommunen. Jeg er en utålmodig sjel som selv kunne tenke meg at tilbudet allerede var på plass, men la det være helt klart: Det blir et ungdomsklubbtilbud i kommunen vår, slår Kolnes fast.