HELSE: Nylig gikk Ventilene ved Viste strandhotell i gang med en ny fritidsordning for enslige seniorer. Mellom fire og syv godt voksne får flere ganger i måneden mulighet til å sosialisere seg i lag. Så langt har tilbudet vært populært, men kun blant kvinner, nå ønskes flere menn velkommen.

— Det er givende og meningsfylt å samle enslige her på hotellet. Vi prater og finner på ting i lag, og heldigvis har vi midler nok til å tilby dette ut året, sier Tove Nymoen som jobber på hotellet.

De snakker om løst og fast, med eller uten strikketøyet i hånden. Foto: Simen Ingemundsen

De som hadde lagt turen til seniorfritidsordningen denne tirsdagen var Gørild Sande, Brit Hana, Solveig Kristiansen og Karin Nising. For sistnevnte var det hennes første gang.

— Jeg er opprinnelig fra Stavanger, og er glad det finnes et slikt tilbud. Det blir mye til at en sitter alene. Spesielt ser jeg fram til å se «Ska sei» på kino, og mimre tilbake til da jeg var ungdom i byen, sier Karin Nising.

Gå på kino er ikke det eneste de skal få gleden av å oppleve fram mot sommeren; de skal nemlig ha allsang, spille brettspill, spille med kort, ha quiz og bingo i lag. I tillegg blir det timevis med drøs og strikkepinnene går garantert varme i løpet av en dag med SFO.

— Et døgn har 24 timer, det å få komme seg ut og sosialisere seg betyr mye for oss enslige, sier Gørild Sande, som hadde sponset premier til dagens bingo; noe selvlagde kursbrikker som Tove Nymoen fikk gleden av å vinne.

De er takknemlig både Gøril Sande (f.v.) og Brit Sande. De skryter spesielt av Tove Nymoen som var med dem denne tirsdagen. Foto: Simen Ingemundsen

Deltakerne på seniorfritidsordningen har flere forslag å komme med, spesielt med tanken på hva de kan finne på til høsten; gå på kunstmuseum og ut på sightseeing i Stavanger er noe av det som er foreslått. Det skal ikke stå på forslagene, og de håper å gjøre det mer attraktivt for menn.

— Menn søkes, og vi håper at flere mannfolk blir med framover. Kanskje menn har flere tilbud på dagtid enn oss kvinner. Uansett, vi skal lage kjekke opplevelser for dem også, sier alle SFO-deltakerne samstemt.

I løpet av en dag med fritidsordning får de også servert mat, som regel varm mat; de har hatt svinestek, suppe og annen brødmat for å nevne noe. Så det er god service på senioren sin fritidsordning.

— Vi vokste opp før SFO i skolen var funnet opp, så det var på tide at vi eldre også fikk oss en slik ordning, avslutter Brit Hana.