POLITIKK: Norsk Tjenestemannslag inviterte i går ettermiddag til debatt i Radisson Blu Atlantic hotell i Stavanger. Jarle Bø (Sp) og Ingvild Lundbakk Denut (Ap) var de fra Randaberg som deltok på debatten.

NTL er et av de største fagforbundene i LO med over 55.000 medlemmer, og organiserer alle arbeidstakere i staten og virksomheter med statlig tilknytning, studenter og lærlinger.

Det er et fagforbund som er politisk uavhengig, men ikke politisk nøytralt, hvor fokusområdene blant annet er; tillitsreform, medbestemmelse, pensjon, lønnsoppgjør, statsbudsjett, klima, totalberedskap og klima.

— Jeg sitter i landsstyret til NTL og i det daglige leder jeg NTL Skoler og institusjoner, forteller Ingvild Lundbakk Denut (Ap) til Randaberg24.

Landstyremøtet ble denne gang lagt til Stavanger. I den forbindelse var ulike politikere invitert til politisk debatt. Landsstyret er NTL sitt øverste organ mellom landsmøtene.

— Denne gang var vi ca. 70 stykker tilstede på landsstyremøtet (24 av dem sitter i landsstyret), forteller Denut videre.

Hilde Øvrebekk fra Stavanger Aftenblad holdt en innledning til den politiske debatten med å snakke om det politiske landskapet i regionen. Deretter hadde hver politiker et åtte minutters innlegg om hva som er viktigst for det enkelte parti ved valget.

— De øvrige som deltok i tillegg til Jarle og meg var Sara Mauland - gruppeleder Rødt Stavanger, Eirik Faret Sakariassen - gruppeleder SV Stavanger, Rune Askeland - Førstekandidat Rogaland MDG, og Jarle som fylkes kandidat for SP Rogaland, tilføyer Debut.

Etterpå at de hadde pratet i åtte minutter hver ble det spørsmål fra salen.

— De fleste av oss hadde oppe kjernesakene til de ulike partiene, og vi ble utfordret på buss saken i Stavanger, noe som var enkelt for Jarle og meg. Vi ble også utfordret på hvordan vi jobber for å tilrettelegge for mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet, sier Denut og avslutter.

— Det var en kjekk opplevelse å få delta i en politisk debatt som ikke bare omhandlet den lokale politikken til Randaberg.