FOTBALL: Forberedelsene er gjort og tirsdag spilles første kamp for samarbeidslaget Randaberg/VBK i Dana Cup i Hjørring. Et lag som heller ikke er helt ulikt det som spiller i 4. divisjon for seniorer.

Laget er på plass, bor på Tornby skole utenfor Hjørring og spiller første kamp mot Oppdal IL allerede tidlig i dag. Senere i dag er det Flint fra Tønsberg som venter, mens det onsdag er kamp mot arrangørklubben Fortuna Hjørring.

– Vi ønsker selvsagt å nå så langt som mulig, sånn som jentene selv ønsker, men vil også at dette skal bli en fin tur for jentene totalt sett. Nivået er et steg opp for alle jentene fra Vildbjerg-turneringen begge lag deltok på i fjor. Vi har troen på at det er mulig å komme langt, men ettersom vi vet veldig lite om motstanderne våre er det vanskelig å forutse noe nå.

Det forteller trenerne/laglederne for laget, Jarle Totland, Erlend Mathisen, Morten Osaland og Daniel Thorsen til Randaberg24.

Henriette S Totland, til høyre, og Mia Fjellheim Larsen er klar for Dana Cup. Foto: Privat

Det skal altså spilles flere kamper utover uka. Laget som altså er et samarbeid mellom Randaberg og Vardeneset BK, håper å gjøre det bra - men det er også spesielt for spillerne å nå være på samme lag.

– Det er litt morsomt å tenke på at i fjor møttes VBK og Randaberg i en kamp i Vildbjerg. Ett år etterpå er vi en samlet gruppe som skal spille sammen i Dana cup. I tillegg har vi med noen andre spillere som er en del av gruppa, så dette blir kjekt, sier Henriette S Totland og Mia Fjellheim Larsen

– To kamper i dag, én i morgen - og kanskje sluttspill innen rekkevidde, eller ?

– Våre forhåpninger er å kunne nå A-sluttspillet og generelt gjøre det så godt sportslig som mulig. Vi har også fokus på at dette skal bli en fin tur sosialt sett for alle involverte. Vi er spente på å se hvordan turneringen utvikler seg, og vi håper at alle til slutt er fornøyd med egen innsats og resultatene.

Turneringen startet i går kveld med åpningsseremoni i Hjørring. Den endte opp på hovedstadion i byen hvor det ventet 16.000 tilskuere.

I videoen under kan du se et sammendrag fra åpningen.