Strømprisene stiger og stiger - høyeste pris denne uka er i dag

Det er ikke mer enn en drøy uke siden strømprisene var tilnærmet «normale», men nå er der annerledes igjen.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

STRØMPRISER: Det er ikke så mange ukene siden strømmen på det laveste var nede på 25 øre per kilowattime.

De siste dagene, eller uka, har man sett at prisene er på vei oppover stigen igjen. Dagen i dag er ukas dyreste - for nå er det igjen dyrt med strøm.

Snittet for dagen hos Lyse ligger på vel 250 nøre per kWh, mens det på det høyeste var 293,74 øre per kWh, men den er allerede over - for det var mellom midnatt og klokken 01.00.

Lavest pris er det i kveld mellom klokken 18.00–19.00, med 190,44 øre per kWh.

Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 10 og 11 på formiddagen vil strømprisen der ligge på 2,16 kroner per kilowattime (kWh).

Dette er dagens oversikt fra Lyse.

Når det gjelder fremover, for toppen er ikke nådd og vinteren er ikke kommet i gang - så mener analtytikere at det ikke går mot strømrasjonering til vinteren.

Men, det vil fortsatt være dyrt med strøm, og dyrere enn i dag.

Markedene tror på gjennomsnitlig månedspris på 3,5 kroner per kilowattime (kWh) for januar og februar, meldte Dagbladet i går.

I samme artikkel gikk det også fram at toppen kan bli MYE høyere enn det, for Karl Einar Svor i Gudbrandsdal Energi uttalte at pristoppen kan bli opp mot 10 kroner per kWh, men dette er også avhengig av strømbehovet på kontinentet, som det som har med en kald eller normal vinter å gjøre.

Publisert: