JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember. I dag er det én uke igjen, det er tredje søndag i advent og tiden går fort mot jul, kanskje for fort – eller er man i rute?

Tittelen er Vertskapsleder og navnet er Kenneth Torsteinbø. Tidligere dette året søkte han og fikk jobb i Randabergs storstue, nå er det straks litt juleferie, selv om han åpner opp for litt ballspill på julaften også, men det blir før ture til «svigers» – eller «han Tor i banken».

Så er det også slik at han gleder seg til julen, blant annet til «Boxing Day», en spesiell 2. juledag for mange, også her i kommunen.

Når det kommer til julehandel, så blir det kjøpt én julegave fra bare Kenneth. Foto: Arkivbilde

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– Julen feires hos svigers i Ekornveien. Svigerfar er «Tor i banken», da pleier jeg å være plassert ...

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Pinnekjøtt med komle, riskrem med så mye sukker at det knaser i tennene, det blir det. Pinnekjøtt har det alltid vært, komle kom inn sammen med svigerfamilie, det er helt kanon. De andre dagene har jeg ikke peiling på hva vi får servert.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– God frokost, og så har det alltid vært en tur ned på Randaberg stadion med guttene. I år blir nok den økta fra klokken 10–14 i Randaberg arena, så jeg håper mange andre også har lyst å drive litt egentrening i arenaen før julemiddagen. Den blir i alle fall åpnet for alle som vil.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Det er ikke mange sortene som blir bakt i år, var mer av det når ungene var små. Pepperkaker og kakemenn er favorittene.

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Jeg har bare en gave som jeg handler i året. Den vet jeg som regel hva er før jeg handler den. Bruker ikke mer tid på shopping enn jeg må.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

Boxing day! 2. juledag med fotball fra England! Men, jeg kunne svart familie, gire ned tempoet noen dager, god mat og det glade budskap. God jul alle sammen!