VEDTATT BUDSJETT: Noen får og andre får ikke, eller mindre. Kommunenens politikere har vedtatt budsjettet i formiddag, flertallspartiene.

Det er mange viktige ting som står for tur i Randaberg, blant annet gjelder dette innen idrett.

I pressemeldingen som er sendt ut i forkant av møtet, med sperrefrist, het det:

«Kommunen vokser i innbyggertall og mange barn og unge deltar i fritidsaktiviteter innen både idrett og kultur. Over lengre tid har idretten pekt på at behovet for en ny idrettshall snart gjør seg gjeldende. Vi vil i årene fremover planlegge og se på muligheter for å etablere en tredje idrettshall med tilskuerkapasitet til større arrangementer».

Dermed har politikeren fått med seg det Randaberg24 har skrevet i flere år - at det IKKE er en treningshall det er behov for, men en hall med bedre tribunekapasitet.

– Fantastisk at innbyggerne i den grønne landsbyen blir hørt og at politikerne nå tar dette innover seg. Ekstremt viktig at vi lager muligheter for flere å holde seg aktive og legge til rette for samlingspunkt og folkehelse. Kjempeviktig at dere skriver om dette slik at alle tar det innover seg at en ny idrettshall anno 2024 må prioriteres og at politikere ikke tror det er snakk om en treningsflate som hallene vi har, sier Espen Sørbø I Randaberg Volleyball.

Som fortsetter:

– Både større arrangement, samlingspunkt, flere i variert aktivitet og selvsagt at volleyballen kan spille på godkjente flater. Det er stor mangelvare i hele regionen faktisk. Jeg har bedt politikerne se til både ny hall i Volda og Førde som gode eksempler

Videre heter det i budsjettet.

«RIL fotball har over tid jobbet med realisering av ny Randaberg stadion. Idrettsparken vår er blitt bygget sten på sten siden den første idrettshallen ble bygget tidlig på 1980- tallet. Vi vil derfor be ordfører gå i dialog med RIL fotball for å se på muligheter for samarbeid om realisering av nye stadion i idrettsparken.

– Vi registrerer uttalelsen fra dagens budsjettvedtak og synes selvsagt det er positivt at politikerne også nå ser behovet for å komme videre. Vi har som dere vet allerede jobbet mye med å lage en ny plan som gir mer spilleflater, bedre uterom og ikke minst redusere kostnadene kraftig, sier Sjur Revang i Randaberg Fotball til Randaberg24.

Han fortsetter:

– Sett i lys av dette håper vi nå at vi sammen med kommunen kan se på alternativer for å realisere nye stadion slik at vi kan får et anlegg som tilfredsstiller dagens krav. Klubben har nå stått på "vent" i 10 år og ser oss nå nødt til å komme i mål med nytt anlegg for å kunne utvikle klubben videre. En nøkkel til dette vil uansett ligge i å realisere verdiene i vårt eksisterende anlegg på 26 mål som er regulert til boligformål.

Randaberg Fotball håper å komme i gang med bygging av ny stadion og baner i 2024. Foto: Arkivbilde, Per Thime