MIDLER: I ettermiddag er det nemlig sendt ut en pressemelding som forteller at kunnskapsdepartementet gir et tilskudd på 115 millioner kroner til landets kommuner, penger som skal brukes til innkjøp av skolebøker.

For Randabergs del er det snakk om et tilskudd på kroner 293.565, for 1.549 skoleelever i kommunen.

– Dette er gledelig og veldig bra fra regjeringen. Det er ikke så mange år siden vi selv her i kommunen brukte en del ekstra på dette, men at det nå blir nærmere 300.000 kroner til er bra, sier ordfører Jarle Bø (Sp) i en kommentar etter tildelingen.

Han legger til at flere foreldre og lærere har vært og er bekymret for skjermbrukstiden i skolen.

– Mange foreldrene klarer ikke i like stor grad å følge med og hjelpe barna når opplæringen skjer på nettbrett og pc. Derfor er en kombinasjon av trykte og digitale læremidler en fordel.

Det som i dag kommer fra regjeringen er et ekstra engangstilskudd som skal bidra til å stimulere innkjøp av trykte læremidler.

– Vi vet at barn og unge leser stadig mindre og bruker mye tid på skjerm. Derfor sørger vi nå for at det finnes flere fysiske bøker i norske skoler. Det er bra for lærerne som får flere læremidler å velge mellom, og det er bra for elevene som får flere bøker i klasserommet, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i pressemeldingen.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Foto: NTB