TUR: Det krydde av folk fra Vistnestunet til Vistneshyttå i dag, og det i anledning vinterens «Kom deg ut»-dag. Thor Atle Andersen i turlaget hadde aldri sett for seg at så mange skulle ta turen ut i formiddag.

— Sist vi arrangerte dette, februar i fjor, møtte det opp 25 turglade mennesker, i år er jeg redd de 220 pølsene vi har bestilt ikke holder. Det er et fantastisk oppmøte, kan ikke annet enn å bli strålende fornøyd, sier Andersen og legger til.

— Selv om mange møter opp i dag, melder Stavanger turistforening om medlemssvikt, faktisk er det snakk om 5 prosent nedgang siden pandemiårene. Dette er sørgelig at folk melder seg ut, naturen skal nytes og turlag som dette er for de korte og lange turene. Nå som det er mange som har møtt opp her i dag håper jeg at noen av dem melder seg inn i Stavanger turistforening.

Han takker sponsorene, og Heidi Karlsen som holdt eventyrstund for de små som hadde møtt opp. Det ble servert pølser med tilbehør i gapahuken, og popkorn til de små, poppet på bålpanna. Thor Atle Andersen begynner allerede å glede seg til neste «Kom deg ut»-dag, som skal arrangeres til høsten.

— I dag klaffet alt, men jeg var ganske så nervøs på været i forgårs, men i går var jeg lettet. Det kunne ikke blitt noe bedre enn dette, avslutter Andersen.

De skulle løse oppgave, Natalie til venstre og Turid til høyre. Foto: Simen Ingemundsen

Randaberg24 tok seg en tur på naturstien fra gapahuken til Vistneshyttå, dette for å lette på stemningen. Da møtte undertegnede Natalie og Turid på fire år, og Natalie sin mor Jeanette Gimre. De har som mål å oppsøke alle dagsturhyttene i distriktet, og med seg hadde de niste i en sekk.

— Det var bare ved en ren tilfeldighet at vi havnet oppi dette arrangementet, men jeg synes det er flott at turlaget arrangerer slike turer. Barn er ikke så flinke til å være i bevegelse, det bli for mye skjerm til tider, så derfor er det flott det arrangeres slike «kom deg ut»-dager som denne, sier Jeanette Gimre.

Natalie og Turid er gode venninner, går i samme barnehage og nyter turer i både skog og mark, og ved sjøen. Noen ganger med familie, og andre ganger sammen med barnehagen.

— Det kjekkeste med å gå tur er å høre fuglesang, spise pølse eller annen niste, og få en kopp med kakao, sier de begge med et fnis før de springer bort til en av postene i turløypen til turlaget.

— Vi kommer faktisk helt fra Hellestø, og synes Randaberg har mange flotte fasiliteter og turmuligheter. Nå ser vi fram til å komme til må, selve dagsturhytten, avslutter Jeanette Gimre som løper etter de to venninnene.

Vi har lagt ved et lite bildegalleri, kanskje du ser noen du kjenner: