PÅSKE: – Salget av ski og vinterutstyr i år har økt med 20 prosent sammenliknet med fjoråret, sier butikksjef Else Olsen.

Denne påsken har det gått mest av fjellski med stålkant, felleski av typen langrenn, og alpinski i den lokale Sport 1 butikken.

– De yngre, barn og unge, synes det er kulere med twintip ski, fortsetter Olsen, som melder det har gått en god del av dem også.

Så, Else, hvilke type ski velger du?

– Da jeg gikk på ski var det mest langrenn det gikk i, men nå, de siste årene har jeg tilbragt påsken ved sjøen.

Det er nok ski igjen hos Sport 1. Foto: Simen Ingemundsen

Sport 1 har allerede begynt å selge sykler, og den største skisesongen er over. Det vil ikke si at folk slutter å handle ski, for i år er påsken tidlig, og det er enda hvite topper på fjellene.

– Videre salg av ski og vinterutstyr kommer mye an på hvor lenge snøen ligger, det trenger ikke å være over. Når det er sagt er nok det største salget over, avslutter Olsen, som takker alle lokale som velger Sport 1 på Randaberg, framfor en eller annen sport butikk som ligger utenbygds.

Påskeaften hadde de åpent, men av erfaring er påskeaften en ganske rolig dag i ski og vinterutstyr avdelingen, sammenliknet med rushet før selve påsken setter inn.