Frem til 2004 så Solbakken barnehage ut som dette. Den ble revet og fremsto ny i 2006. I neste uke er det jubileumsfest. Foto: Arkivbilde, Ove Sveinung Tennfjord, Randaberg kommune

BURSDAG: Det er jo bare et tall, sier mange - og noen kan nok ha rett i det. Bursdager skal dog markeres og det er all mulig grunn til å feire Solbakken barnehage, for de fyller 50 år dette året.

– Dette er noe som absolutt skal markeres, for gamle Solbakken barnehage åpnet i 1973. Siden den gang har det vært mange barn i Randaberg som har hatt sine første år her, sier Lene With Sande til Randaberg24.

Lene With Sande i Solbakken barnehage ønsker deg velkommen til 50 års jubileum, 7. juni. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Se flere bilder tatt av Ove Sveinung Tennfjord

Foto: Ove Sveinung Tennfjord

Historikken er altså etter hvert mange år, men den gamle barnehagen endte med riving i 2004, men i 2006 sto den nye Solbakken klar - den som i dag har fire avdelinger i bruk.

– Nå skal vi markere at det er et rundt tall på gang, for 50 år skal merkes. Vi ønsker å ha besøk - og gjerne fra alle dem som har i barnehagen her opp gjennom årene, og det er en del av dem.

7. juni er dagen dette skal markeres.

– Vi ønsker alle dem som skal begynne her til høsten velkommen til fest - og alle dere som har vært her i løpet av disse 50 årene. Vi har funnet frem fotoalbum som dere kan bla i, se på bilder og vi har også ansatte her som har jobbet i barnehagen i det gamle bygget.

Barnehagen legger opp til feiring hvor det selvsagt blir kaker og is, men også besøk av ordfører Jarle Bø, kommunedirektør og oppvekstsjefen.