LESERBREV: Ble ganske tyst fra Rødt Randaberg etter valget, men med god grunn! Etter over en måneds lang valgkamp så hadde jeg lovet min bedre halvdel å, igjen, være hundre prosent ektemann og pappa. Altså måtte politikken legges på hylla til fordel for det familielivet som ble satt litt til side i valgkampen. På toppen av det var det en lenge planlagt tur til Pamplona, uken etter valgnatten, men mer om det etter hvert.

Rødt stilte til valg i Randaberg i år for første gang, og det var bare såvidt det gikk fordi listeforslaget vårt klarte minstekravet på 7 kandidater snaue timer før det måtte leveres inn.

Dette til tross, så klarte vi småpene 96 stemmer, og undertegnede fikk 21 personstemmer. Et resultat som ikke ledet til noe plass i kommunestyret dessverre, men fortsatt et resultat som er meget bra for et nytt lokallag fra ytre venstre. Det er veldig kjekt å vite at det er hele 96(+21) mennesker i Randaberg som har troen på oss!

Dårlig gikk det dog med Arbeiderpartiet. En kan nesten tro at Randaberg AP blir “straffet” for regjering Støres mange floskler, fordi det er litt underlig når et parti i opposisjon blir valgt bort av så mange. Så var jo og dette noe vi så litt tendens til i flere nasjonale meningsmålinger og, men fortsatt noe som var svært overraskende da mye av politikken Støre kritiseres for er programfestet hos Høyre. Som blant annet dette med markedsstyrte strømpriser. Altså straffes Støre for å føre høyrepolitikk, mens Høyre belønnes for det … På toppen av det hele, så detter det nye skjeletter ut av skapet til Erna Solberg, omtrent, hver dag, og det er snart mangel på busser for Høyre å kaste Sindre Finnes under.

Det var og artig og at Venstre gikk frem i Randaberg! Ingve Lerang får med seg Olav Nybø på laget, samt en plass i formannskapet. Gratulerer så mye med godt valg begge to! Lerang, som kjent, stod jo for det som trolig er norgeshistoriens beste praktiske eksempel på sosialistisk politikk for en stund siden, da han inviterte alle og enhver til å komme inn til ham for å plukke plommer. Her har vi altså en mann som gledelig deler sitt overskudd med allmuen. Marx hadde tatt av seg hatten for den! Kanskje står det en stor fin “S” foran den “V”-en som alltid etterfølger hans navn, ved neste kommunevalg. Krysser fingrene!

Som nevnt innledningsvis dro jeg til Spania uken etter valget, og er fortsatt her. Blant ivrige lesere så er det trolig noen som har fått med seg at jeg, i likhet med finansminister Vedum, har MS. Jeg er derfor i utlandet for å gjennomgå stamcellebehandling. Her vil jeg, i likhet med Ingvild Lundakk Denuts innlegg tidligere denne uken, trekke inn en referanse til Romerriket. Da spesifikt til en kar, som og tilfeldigvis er min katts navnefar; Marcus Aurelius, fordi han sa nemlig noen kloke ord som har blitt mitt livsmotto: ”Jeg skal stå oppreist, ikke bli holdt oppreist”. Skal jeg klare det, så kan ikke MS være et hinder, da må det bort og stamcellebehandling er eneste reelle måte å få det til på, og håper at dette blir standard behandling i Norge fortest mulig. Hvis jeg kommer meg ut i full jobb, igjen, så sparer jeg i tillegg kommunen for rundt en halv million kroner i året i trygd. På Bygdebladets debatt ga jeg fagre løfter om diverse innsparinger til kommunen, og dette er et konkret eksempel, så “you’re welcome, Jarle Bø!”.

Veien videre fremover er svært usikker. Muligens blir det å jobbe videre med Rødt Randaberg, eller så blir det et annet svært ambisiøst prosjekt, men politisk blir det uansett. Landsfaderens parti er langt nede, gammel storhetstid er glemt, mens horisonten byr på mange og lange politiske og organisatoriske oppoverbakker.

Og jeg elsker oppoverbakker.

Mvh,

Marius Løhre Svanteson