STRIKKING: – Jeg er kjempestolt av denne gjengen og at vi faktisk har holdt på i over 10 år. Det er mange som har startet opp med dette de siste årene, men vi har holdt på lenge og nå er det jubileum med egen genser og greier, sammen med Annige, ved Hanne Taarland, sier Monica Viste Vagle på Små Øyeblikk.

Genseren er den hun nettopp er delvis ferdig med, for etter hvert skal det strikkes mer på, nemlig påskriften til Små Øyeblikk.

Innehaver og eier av Små Øyeblikk, Monica Viste Vagle, var stolt onsdag kveld, for 10 års jubileum og den nye strikkegenseren. Foto: Per Thime
Mange koste seg med strikkepinner, mat, drøs, kaffe og mer til. Foto: Per Thime

70 strikkeglade damer, vi så ingen menn, hadde møtt opp som de svært ofte gjør. Ved det ene bordet satt «sjefsstrikkerne» fra Vistestølen barnehage.

– Dette er et fantastisk fint tilbud – og vi har vært med siden starten, sier Jeanette Kristensen Bø, som sammen med sine kolleger fra barnehagen hadde en finfin strikkekveld.

Jeanette strikket forresten på et par fine votter som nærmet seg ferdig, etter det vi så.

Og ved neste anledning når det er strikkekafé, da går det trolig fortsatt i både votter, luer, gensere og mye annet fint. Strikkekafé er definitivt kommer for å bli.

PS! Strikking kom til Europa på 1200-tallet, som et spesialisert håndverk forbeholdt laugene og dermed menn. Den første kjente norske strikker er Lisbet Pedersdatter. I 1634 ble hun anklaget for trolldom, og i rettsprotokollen står det at hun blant annet livberget seg ved strikking, fant vi på forskning.no.

Foto: Per Thime