PRIS: I Randaberg er det mange aktive pensjonister – mange av dem er også med på mye frivillighet rundt i kommunen.

Helga Lerang Nes er det – og under nyttårsmottakelsen ble hun tildelt Pensjonistprisen for 2023 av ordfører Jarle Bø.

Det er Eldrerådet som hvert år gir ut denne prisen til noen som har gjort en god innsats for de eldre i kommunen.

Før Helga Lerang Nes ble ropt opp på scenen hadde ordfører Jarle Bø tatt med seg noen ord om hvorfor årets pensjonistpris gikk til den aktive kvinnen.

«Hver mandag har prismottakeren vært en trofast triller ved Randaberg sykehjem, Vardheim bofellesskap og Solbakken sykehjem. I rundt 15 år har prismottakeren stilt opp, sammen med en rekke andre, for å gå tur med de av beboerne som ønsker seg ut. Annenhver tirsdag stiller årets mottaker av pensjonistprisen opp som frivillig på Gladtrimmen, som er et trimtilbud for pensjonister i Randaberghallen.

Prisvinneren har tidligere vært med i styret i Randaberg Helselag, er fortsatt medlem og aktivt med i det meste som arrangeres av helselaget. Hun stiller alltid opp når det trengs og yter frivillig innsats på ulike arrangement. Hun har vært med på «Kvinner møter kvinner» siden starten i 2006, og hennes mangeårige innsats som en av lederne av tiltaket er uvurderlig. Denne møteplassen for innvandrerkvinner, og kvinner som bor i kommunen fra før, er et viktig integreringstiltak både når det gjelder språk, kulturforståelse og sosial kontakt.

Årets mottaker av pensjonistprisen er en person som alle fort blir glad i, og hun er alltid positiv og smilende. Hun har et inkluderende sinn, og hun ser menneskene rundt seg. Det er en glede å tildele pensjonistprisen til en innbygger som bidrar til at svært mange får meningsfylte aktiviteter i den grønne landsbyen.

Pensjonistprisen 2023 tildeles Helga Lerang Nes», avsluttet til stor applaus fra de mange fremmøtte.