FLASKEPOST: Det er mange som har kastet ut slike flaskeposter gjennom tidene. Marius Svela fra Randaberg er en av dem.

For rundt 30 år siden kastet den nå voksne mannen ut en flaskepost i Mekjarvik, eller kanskje det var mens han var på Kvitsøy-ferja.

Uansett så var det slik at Sveinung Lein hadde et jobboppdrag for kommunen denne uka. Der så han en flaske liggende i steinene i sjøen like ved venterommet til ferja.

– Jeg så jo at dette var en flaskepost, tok den opp og sjekket innholdet. Der var det noen opplysninger, et bilde og et aldri så lite skattekart, sier Lein til Randaberg24.

Her er deler av flaskeposten. Foto: Sveinung Lein
Sveinung Lein fant flaskeposten mens han var på oppdrag for kommunen. Foto: Arkivbilde

Lein la ut bilder og litt info på «Oppslagstavle for Randaberg» på Facebook. Det fikk Marius Svela med seg og fortalte at det var han som hadde kastet den i sjøen.

– Jeg var mye i Mekjarvik som barn, men det er jo litt skuffende at flaskeposten ikke tok seg en lengre reise, men; det kan jo være at den har vært på en skikkelig langtur og kommet tilbake til Randaberg etter en skikkelig jordomseiling, humrer han – 30 år senere.

Svela forteller til Randaberg24 at han på den tiden nok kastet noen flaskeposter i sjøen, både her og der. Dette er den andre som er funnet.

– Jeg kastet ikke mange, men 3–4 stykker. Dette er den andre som er «kommet til rette», den første ble funnet i Kragerø og hadde altså tatt seg en tur litt lenger. Jeg var veldig glad i å lage skattekart. Fikk god hjelp av min far.

Marius Svela likte å kaste noen flaskeposter da han var barn. Foto: Privat
Her var det krysset av i kartet. Foto: Skjermdump

I flasken var det et skattekart.

– Kartet ble studert på jobben, vi var inne på Viste Hageby, men det er altså i Goadalen, sier Lein.

Det er noe Svela kan bekrefte.

– I enden av Bergveien ser du to tette hus. Det nederste er mitt gamle hus (Dalveien 11a), det andre er Harald sitt hus (som er markert på skattekartet). Fotballbanen ser du i andre enden av Bergveien. Krysset er i skogen.

Så; det er kanskje der det er en skatt å finne :-)

Flere bilder - bla til høyre