ENERGI: Randaberg videregående skole er en av fire skoler i fylkeskommunal regi som skal utredes for etablering av solcelleanlegg.

Det ble man enige om etter at man tok en sak om dette til orientering da Fylkesutvalget hadde møte.

Det var samstemt i hele møtegruppa om at dette var noe å ta videre. Randaberg videregående skole hadde i fjor et årsforbruk på strø på 592.000 kilowattimer. Man har også regnet ut at skolen på Grødem ville hatt en teoretisk årsproduksjon ved bruk av solceller på 467.400 kilowattimer.

Det vil være én av skolene som da ville hatt mest her i fylket. Det er fire skoler som skal utredes for dette i første omgang. Foruten Randaberg er det også Jåttå Vgs, Vågen Vgs og Bryne Vgs.

Fra fylkesdirektøren het det dette da saken ble lagt fram:

– Det er gjennomført en grundig kartlegging av alle bygg mht mulig etablering av solcelleanlegg, og konklusjonen er at de aller fleste skoler er velegnet. Valg av rekkefølge for prioritering bør bero på teoretisk årsproduksjon og forbruk, samt vurderinger knyttet til når takflatene skal rehabiliteres. Vurderingen av mulig installering av batteripakker kan tas etter at solcelleanleggene er montert og i drift, slik at reelle tall for strømproduksjon legges til grunn.