KERAMIKK: Bruket er et brukerstyrt tilbud, og aktivitetene bestemmer brukerne selv. Nylig hadde Bruket en avstemning på Facebook, der brukernes største ønske var å få til et kurs i keramikk.

Fakta: Bruket er et tilbud til folk i Randaberg med rus- og psykiske plager.

De ansatte på Bruket begynte å lete etter en keramikkovn, og fant en brukt til 6000 kroner (nypris for en keramikkovn er godt over 20.000 kroner).

— Derfor opprettet vi en Spleis, i håp om å kunne folkefinansiere keramikkovnen, sier Jeanett Eltervaag, som er takknemlig for de som alt har bidratt. For alle monner drar.

Foto: Pixabay, dingxiaoyou

— Hvis vi ikke når målet vårt på 6000 kroner, så er vi nødt til å snu på hver eneste krone. Dette er noe vi har lyst til å få til, legger Eltervaag til.

Bruket takker samtlige som har bidratt, til nå har det komme inn litt i overkant av 2000 kroner.

— Vi har ikke mange kronene å rytte med for tiden, spesielt vanskelig er det nå som alt det nødvendige vi kjøper inn har blitt så dyrt. Ting som mat og andre småting, det spiser av budsjettet vårt, forteller Eltervaag videre.

Det første kurset for keramikk er planlagt til fredag 10. november, da har de nemlig fått tak i noen som kan keramikk, og som ivrig kommer til å lære bort sine ferdigheter.

— Det å tilby kurs i keramikk passer fint nå som det nærmer seg vinter, og så er det en fin ting å finne på i lag. De som blir med på kurset får enten mulighet til å lage pynt til å ha her på Bruket eller ting de kan ta med seg hjem, avslutter Eltervaag.

I tillegg til kommende kurs i keramikk, tilbys nå kurs i foto og sying til de som bruker Bruket. Noe annet som også er populært er strikkekafeen, quizen og turgruppen.