«SYKLING Å DE»: Opp gjennom årene har det vært populært, meget populært og kjekt å være med for mange i «sykkelrittet» Tour des Brasseries i Randaberg.

1. september er det klart for ny tur på - eller av syklene. Det er nemlig siste gang dette arrangeres.

– Nå har vi holdt på i 10 år og gjennomfører det niende arrangementet av denne sorten. Vi har gjennom årene hatt svært mange som har vært med, men alt har sin slutt, forteller arrangør Kim Veland til Randaberg24.

Det har altså arrangementet, men 1. september skal det sykles og spaseres, med sykkelen ved siden. «Tour des Brasseries» er nemlig et sosialt ritt hvor man tar seg fra sted til sted - steder som serverer hjemmebrygget øl.

– Hvor mange som har vært med har jeg ikke helt antallet på, men det er svært mange - og mange av de samme er med hvert år, fordi det har blitt en «happening» og en flott sosial tradisjon å være med på. Men nå tenker jeg at det er greit å gi seg mens vi er på topp. Det går med mye forberedelse til arrangementet, påmelding, trykking av t-shirts og å legge til rette for bryggerier som vil være med

I fjor var det like populært å være med som tidligere år. Foto: Arkivbilde
Kim Veland er klar for «Tour des Brasseries» for siste gang Foto: Arkivbilde

Veland forteller at han og mange andre har kost seg skikkelig i alle år med dette arrangementet.

– Men alt har sin ende, men vi skal jo heller aldri se bort i fra at vi kommer opp med et annet konsept neste år. Nå skal vi gjennomføre dette, vi skal dele inn på tre puljer med 50 deltakere på hver pulje.

Påmeldingen til dette trivelige og fuktige «rittet» starter tirsdag 30. mai og skjer via «rittets» side på Facebook.