JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

I dag er det Silje og Ingvar Landa som er med på drøset. De er ofte reisende, for sammen driver de Ingvars Reiser og drar på turer mange, mange ganger i året, både innenlands og til blant annet Romania hvor de to har et godt egnet feriested for å slappe av, eller bruke til overnatting for de mange reisende som er med på turene.

Nå er begge hjemme og er klar for å senke skuldrene en smule, for det jul snart. Som mange andre har, så har også de et ønske om fred på jorden.

Innimellom blir det også turer til Romania for Silje og Ingvar Landa. Foto: Privat

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– Det blir hjemme på Grødem og vi skal kose oss sammen med familien.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Vanligvis spiser vi pinnekjøtt, julepølser og medisterkaker, mens de andre juledagene spiser vi surkål rullekake og noen ganger kalkun. Surkål og rullekake er julemat blant ungarere.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Nei, spesielle tradisjoner har vi ikke, men for oss som for mange andre, det er viktig å være sammen.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Det er nok slik ennå at jeg ikke helt vet hvor mange sorter julebakst det blir. Her i huset pleier det å være på den måten at alle sorter som bakes, blir spist opp fortløpende, hehe!

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Julegavene handlet vi i Romania, så vi går ikke så mye i butikkene i Norge. Ellers blir det en del pengegaver så alle kjøper hva de ønsker.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

– Viktigst å tenke på budskapet, og passe på at vi ikke overdriver med altfor mye stress og altfor mange gaver. Vi må senke skuldrene, og nyte dagene. Og, ikke glem: Det er Jesusbarnet som kommer, ikke mattilsynet.