FRIVILLIGE: I Randaberghallen var det slik at «Glatrimmen» falt på denne dagen. På plass var rundt 20 ivrige trimmere som koste seg inne i hallen, men på «bakrommet» var Elsa Vistnes og flere andre på plass.

– Her skal vi kose oss med en skikkelig avslutning nå før jul. Pepperkakene er på plass, grøten på vent og vi skal også ha basar som vi har en tradisjon med på denne tiden av året, sa Elsa Vistnes.

Elsa Vistnes er ivrig når det kommer til frivillighet i Randaberg. Foto: Per Thime

Inne i hallen var det både bøy og tøy, mens damene i «bakrommet» gjorde forberedelser for en fin avslutning på dagens trimøkt.

Lukten av grøt var på plass – og pepperkaker og rødt saft det samme.

– Det gjør seg jo ikke selv dette, men vi er flere som er med hver eneste gang. Noen koker kaffe, serverer eller gjør andre ting. Frivillighet er viktig og ikke minst er det så kjekt å kunne samles til slik kos som dette. Så vet jeg at alle dem som er med trives, så da er også jeg fornøyd med denne dagen.

Dette var innledningsvis, for senere skulle de ha basar som det pleier.

– Vi pleier å selge for rundt 5.000 kroner på basaren vår og vi skal i forbindelse med jul hjelpe to familier i Randaberg slik at de kan få en bedre jul enn de ville ha fått. Sammen med Odd Meland skal vi sørge for gavekort til en storfamilie og en mindre familie. Det å kunne være til hjelp på denne måten, det er bra for alle som deltar her, forteller Elsa.

I sin tid var det forresten ekteparet Ingvald og Herdis Harestad som startet opp med basaren som er en flott tradisjon.

– Ja, vi har jo holdt på med dette i 30 år snart og skal jo etter hvert jubilere. Jo da, dette med frivillighet er noe jeg setter pris på.

«Basar-bordet» var klart for levering. Foto: Per Thime

Men, da det nylig ble arrangert Frivilligbørs i Randaberg var hun egentlig skeptisk, men det var før.

– Ja, jeg tenkte jo på hva i alle dager kunne vi få ut av dette. Men, vi gikk bort og fikk vite mer om hva dette er. Det endte med at vi skrev under to kontrakter. Motorsykkelklubben i Myrå og med et musikkorps. «MC-ryper» blir vi ikke, men vi skal være med og blant annet steke vafler ved anledninger. Frivilligbørsen var en flott opptur vi visste lite om, men nå må jeg si at det er et fantastisk bra tiltak her i kommunen, sa Elsa – som sammen med alle de andre som var samlet var enige om minst én ting; grøten satt som ei kule og var god, som vanlig.

Flere bilder – bla til høyre