NASJONALDAGEN: 17. maikomiteen har bestemt seg, årets nasjonaldagsfeiring skjer i arenaen.

Komiteen er ny for i år, og består av leder Robert Raustein, Maria Randeberg, Ingrid A. Waage, Idar Kolnes Goa, Christian Wanvik, Jannike Kvilhaug og Reidun Irene Bjordal. De ble tidlig enige om å flytte årets feiring av nasjonaldagen fra Viste til Vår Energi Arena Randaberg (tidligere Randaberg Arena).

– Det er kjekt at ny komité får gjøre det på sin måte. Ved å ha 17. mai i arenaen er vi sikre på at det blir en folkefest, og så slipper vi å være redde for været. I arenaen er det alltid værtrygt, sier Robert Raustein.

En skal tilbake til tiden før pandemien, 2019 var sist gang feiringen ble avholdt i arenaen. Under pandemien var nasjonaldagsfeiring i form av bilkortesje, og etter det igjen to år på Viste.

– Vi har vært veldig heldige med Viste de to forrige årene, men i fjor var det ganske så kaldt, sier Ingrid A. Waage.

Tradisjonen tro skal speiderne går fremst i toget, med sin flaggborg. Foto: Arkivbilde

Det skjer også en liten endring med tanken på eldrefesten, i stedet for to fester, en i regi av 17. maikomiteen og en i regi av forsamlingshuset, så slås begge festene sammen til en.

– Det er kjekt vi kan samarbeide med forsamlingshuset om en felles fest klokken 16.00, bare noen timer etter at opplegget i arenaen er ferdig, sier Robert Raustein.

Maria Randeberg er «togsjef», og håper alle som ønsker å delta i toget har fått en invitasjon, om en ikke har fått, håper hun at en melder i fra.

– Russen har fått lov, så det blir innslag av russen i slutten av toget, men det meste blir likt sammenliknet med tidligere år, sier Maria Randeberg.

Komiteen gleder seg til å samle mellom 6000 og 7000 randabergbuer til folkefest. Hele 6000 kvadrat med gulv skal legges dagen før, slik det er klart til nasjonaldagsfeiringen i det 17. maikomiteen kaller Randabergs storstue.