NABOKLAGER: I forrige uke skrev Randaberg24 om bekymring rundt et bofellesskap i sentrumsområdet.

– Vi har jevnt og trutt de siste 6 årene hatt utfordring med stedet i gaten. Det er høylytt, skummelt for de små barna og det er politibiler som saumfarer gaten vår til alle døgnets tider, skrev en beboer.

Det ble etterlyst tiltak fra kommunen.

Nå kjenner Randaberg24 til at dette er på plass, nemlig i form av vakt 24 timer i døgnet, fra et vaktselskap som kommunen har leid inn.

Nyvoll bofellesskap er for personer med sammensatt problematikk innen psykiatri, helse og rus. For hvor lenge er leid inn vaktselskap er ikke kjent. Det er kjent fra tidligere at flere beboere i dette området ved Nyvollveien ikke har følt at kommunen har tatt dette som omtales som et problem, på alvor.

Randaberg24 har kontaktet Randabergs kommunalsjef for helse-. og velferdstjeneste, Elisabeth Sortland Sande for kommentar.

– Beboerne som bor i Nyvollveien bofellesskap har ulike utfordringer og ulike behov for tjenester. Noen bor der over lengre tid, andre bor der kortere tid. Beboernes nettverk varierer, og noen ganger er det besøkende som vi ikke ønsker skal oppholde seg i bofellesskapet, sier hun.

Hun forteller videre at bofellesskapet skal være et trygt sted for de som bor der og de som jobber der.

– Vi ønsker også at nabolaget skal være fornøyde med naboene sine i bofellesskapet. Vi vurderer fortløpende om det er behov for mer bemanning. Akkurat nå har vi også bistand fra et vaktselskap. Dette er et midlertidig tiltak, avslutter hun.